Prinsessan Birgitta om sina annorlunda julplaner

prinsessan birgitta

Prinsessan Birgitta har ändrat på traditionen efter maken prins Hansis död. För Svensk Damtidning berättar hon mer om planerna.

Prinsessan Birgitta lever livets glada dagar på Mallorca, där hon bor sedan 40 år tillbaka. Här finns allt hon behöver. Sol, golf och goda vänner.

Ja, Birgitta lämnar inte det varma klimaten. Enda undantaget har egentligen varit julen då prinsessan har rest till München där hennes tre barn och fem barnbarn är bosatta. Det var också där hennes make prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen bodde när han var i livet. Och München var därför en naturlig samlingplats för hela familjen.

prinsessan birgitta spelar golf på mallorca

Prinsessan Birgitta trivs på Mallorca och lämnar inte värmen i onödan.

Birgitta och Hansi delade inte vardagen ihop men när det handlade om högtider var det självklart att fira tillsammans.

Det var den 2 mars, år 2016, som Hansi somnade in på ett sjukhus i München och lämnade kungafamiljen – och Birgitta – i stor sorg. Och sedan dess har kungens syster valt att fira jul på ett lite annorlunda sätt än tidigare.

Prinsessan Birgitta lämnar inte Mallorca

Hon har tidigare sagt till Svensk Damtidning att det blir för mycket minnen i Tyskland. Nuförtiden bjuder prinsessan istället hem sina barn till Mallorca. Och just i år är det sönerna Carl Christian och Hubertus som reser till värmen med sina barn. Dottern Désirée firar på annat håll.

– Mina två söner kommer, men inte min dotter. Vi delar upp det lite. Det blir jätteroligt. De stannar nog i fem dagar, berättar prinsessan när vi når henne över telefon.

prinsessan birgitta prins hansi

Förr om åren reste prinsessan Birgitta mycket till München för att vara med maken Hansi.

När vi får se prinsessan Birgitta i Sverige nästa gång är ytterst oklart. Hon lämnar inte Mallorca i onödan och säger att “det står skrivet i stjärnorna” när hon tar flyget hem till Stockholm nästa gång.

Foto: TT