Prinsessan Birgitta om speciella veckan med sonen

prinsessan birgitta om sonen hubertus

Prinsessan Birgitta lever livets glada dagar på Mallorca. Just nu har hon dessutom besök av sonen Hubertus, som annars bor i München.

Prinsessan Birgitta tillbringar nästan alla sina dagar på golfbanan. Hon har tidigare bott i Tyskland men sedan många år är staden Santa Ponsa, på Mallorca, hennes hem.

Birgitta älskar solen och närheten till golfbanan och genom åren har hon skapat sig ett stort kontaktnät på den den vackra semesterön. Längtar hem till Sverige gör hon nästan aldrig. Det är för kallt och mörkt, menar Birgitta.

Prinsessan Birgitta om vardagslivet på Mallorca

Men som tur är har hon tät kontakt med barnen, trots att de bor så långt bort. Alla tre, Carl Christian, 57, Désirée, 56, och Hubertus, 53, är bosatta i München men när Svensk Damtidning når Birgitta över telefon visar det sig att yngste sonen Hubertus faktiskt är och hälsar på sin mamma, just nu.

– Min son är faktiskt här en hel vecka. Vi är ute och spelar golf just nu.

Är han lika golfintresserad som sin mamma?

– Han har börjat bli det. Det har kommit de senaste åren.

Det var även i i München prinsessans make prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen bodde när han var i livet. Och staden var därför en naturlig samlingplats för hela familjen. Det var den 2 mars, år 2016, som Hansi somnade in på ett sjukhus i München och lämnade kungafamiljen – och Birgitta – i stor sorg.

prinsessan birgitta

Senast prinsessan Birgitta var i Sverige var i slutet av november. Här på Jontefondens galakväll med väninnan Vicky von der Lancken.

Relationen mellan hagasessorna

Sonen Hubertus och den äldre Carl Christian var dessutom i Santa Ponsa över julhelgen, har Birgitta berättat för Svensk Damtidning. Men det är längesedan hon träffade sina systrar och lillebror kungen. Relationen dem emellan är dock mycket god och de talas ofta vid över telefon.

– Vi har alltid väldigt trevligt när vi träffas. Tänk, vi är fem syskon och alla lever fortfarande. Och vi har aldrig varit osams, aldrig någonsin! Jag tror att det är ganska unikt, har prinsessan sagt i en tidigare intervju.

hagasessorna i slottskyrkan

Hagasessorna ses inte så ofta men de pratar ofta med varandra i telefon.

Foto: TT