Prinsessan Birgitta utsatt för falskt konto

Prinsessan Birgitta har fallit offer för en bluff. Ett nedrigt försök från en okänd gärningsman.

Slå på ljud

Prinsessan Birgitta är tillbaka i sitt Santa Ponsa på Mallorca. Det är dock ingen speciellt rolig tillvaro just nu.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, har Birgitta berättat för Svensk Damtidning.

Och mitt i allt detta har Birgitta blivit utsatt för en bluff. Det visar sig nämligen att någon har skapat en falsk Instagram-profil i hennes namn. Så här upptäckte Svensk Dam tilltaget.

Prinsessan Birgitta utsatt för bluff

Prinsessan Birgitta

Vem ligger bakom månntro?

Under en scrollning i prinsessan Madeleines kommentarsfält dök en oväntad lyckönskare upp.

Ett konto med signaturen "birgittab37" skrev följande.

"Glad och säker halloween min kära brorsdotter".

Går man sedan in på kontot är det lätt att tro att det verkligen är prinsessan Birgitta som ligger bakom profilen. Det är ett privat konto, med Birgitta på profilbilden.

Men när Svensk Dam ringer upp Birgitta för att få det bekräftat, får vi istället en tokdementi.

– Nej, absolut inte. Sånt håller jag inte på med, säger Birgitta bestämt.

LÄS MER: Skandal i kungahuset – hon pekas ut

"Otroligt viktigt för henne"

Så någon har alltså skapat en falsk profil i Birgittas namn. Varför är svårt att svara på. Men faktum är att detta är vardagsmat för offentliga personer. Åtskilliga kändisar råkar ut för falska konton och profiler i deras namn på olika sociala medier. Stackars Birgitta är alltså inte det enda offret.

Men det finns också exempel på kungligheter och kändisar som har hemliga, privata konton. Prinsessan Madeleine har ett sådant: "Leni82". Det får bara hennes allra närmaste följa.

– Prinsessan Madeleines privata Instagram-konto är otroligt viktigt för henne – och för kungaparet och hennes nära vänner i Sverige. På det här kontot kan hon publicera lite mer privata bilder på barnen. Mycket för att mormor och morfar ska få följa deras upptåg och utflykter i Florida, har Svensk Dam-reportern Ellen Myrgård Lindén förklarat tidigare.

LÄS MER: Prins Daniels förvirring – hånad av Victoria inför alla