Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgittas besked – så blir julen i år: "Hoppas att det ändrar sig"

14 dec, 2022, 11:00 
Indra Nordemar

Prinsessan Birgitta avslöjar nu sina julplaner för Svensk Dam.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
12 oförglömliga bilder på prinsessan Birgitta & Hansi!Brand logo
12 oförglömliga bilder på prinsessan Birgitta & Hansi!

Hagasessan Birgitta blev Sveriges mest färgstarka prinsessa på 60-talet. Beundrad av hela svenska folket. Men vid 24 års ålder valde hon att lämna landet.

Nu, 85 år ung, njuter hon sedan drygt 20 år tillbaka av livet på soliga semesterön Mallorca. Där trivs hon som handen i golfhandsken. I värmen bland palmer och golfbanor. Ja, det är inte många dagar som inte spenderas med en klubba i handen. I dag var däremot ett undantag.

– Jag struntade i golf i dag för jag tyckte det var så dåligt väder, säger prinsessan till Svensk Damtidning.

Prinsessan Birgittas planer med sönerna

Att prinsessan skulle flytta tillbaka till Sverige är ungefär lika troligt som att den svenska sommaren skulle bli längre än vintern. Mörkret är ingenting som lockar Birgitta.

Annons

I Santa Ponsa där hon har sin våning, med ljusrosa väggar fyllda av familjefoton, mår hon som bäst. Och det är även där julen kommer att firas i år.

– Jag stannar här på Mallorca och mina två söner med familjer kommer hit. Det ska bli jättetrevligt, att träffa barnen och barnbarnen.

Birgittas tre barn: Carl Christian, Hubertus och Desirée.

Sönerna Carl Christian, 60, och Hubertus, 56, åker enligt tradition ner från München med respektive fru och barn för att fira jul med Hagasessan. Dottern Desirée, 59, kommer dessvärre inte göra dem sällskap i år.

Birgitta står sina tre barn väldigt nära, även sina fem barnbarn. Under högtider ses de så ofta som möjligheten ges, om inte en pandemi drar över världen och skiljer dem åt. Men nu finns det inget som stoppar Hubertus och Carl Christian, som för mamma Birgitta heter "Miki" och "Kiki".

Prinsessan bara ett år efter flytten till Mallorca, september 2003.

Så blir Hagasessans jul i år: "Hoppas det ändrar sig"

Så hur ser en kunglig jul ut på Mallorca? Enligt Birgitta ser julfirandet ut som för ungefär vem som helst. Men en svensk jul strävas det inte efter.

Annons

– Det beror på vädret. För tillfället har vi dåligt väder så jag hoppas att det ändrar sig. Då ska vi spela golf! Gå ut och så, ja sånt som alla människor gör, säger prinsessan och fortsätter:

– Man äter gott och dricker gott, har klätt granen och delar ut julklappar. Ja så som man gör överallt, så är det hos oss också.

Vad önskar prinsessan sig?

– Frid och fröjd! Nu hoppas vi på att världen rättar till sig lite så att det blir lugnare för alla delar. Det är det enda jag önskar mig för tillfället.

Foto: TT

Annons