Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Birgittas förändrade relation med Silvia – efter två år: "Ingen aning"

Prinsessan Birgittas förändrade relation med Silvia – efter två år: "Ingen aning"

Prinsessan Birgitta avslöjar sina obefintliga planer med kungaparet.

7 saker du inte visste om prinsessan Birgitta
0:59

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om prinsessan Birgitta

(0:59)

Slå på ljud

I nästan tre månader bodde hon med dem, nu har hon inga planer på att träffa dem. Sveriges färgstarka Hagasessa, prinsessan Birgitta, har inte träffat kungen och drottning Silvia på två år, och hur lång tid det kommer ta tills de ses igen har hon "ingen aning om".

Birgitta bor sedan 2002 i värmen på soliga Mallorca. Där trivs hon som bäst och några planer på att någonsin flytta från palmerna har hon inte.

– Jag trivs jättebra, vi har det underbart här! Jag kan inte klaga på någonting, säger hon till Svensk Dam.

Prinsessan träffar inte kungaparet under jul

När pandemin var som värst under 2020 flyttade Birgitta in hos kungaparet på Stenhammar, på önskan av Silvia. Där blev prinsessan sedan kvar i hela sex veckor. Men sedan dess har hon inte träffat sin lillebror eller drottningen.

Nu när julen står runt hörnet och familjer ofta samlas hade det ju varit ett ypperligt tillfälle för dem att återförenas! Men Birgitta kommer inte att fira jul med familjen hemma i Sverige.

– Jag stannar här på Mallorca och mina två söner med familjer kommer hit. Det ska bli jättetrevligt, att träffa barnen och barnbarnen.

Hagasessorna och kungen! Foto: TT

Om vädret tillåter står golf på schemat, liksom de flesta andra dagar. I övrigt kommer hon och familjen att fira med god mat, dryck och klappar. Den svenska julen saknar hon inte.

– Nej egentligen inte!

Saknaden efter syskonen

Några planer på att bege till Sverige finns inte heller i nuläget. Men Birgitta har ju sina skäl.

– Nej det har jag ingen aning om, inte för tillfället. Det är så svårt att göra planer tycker jag, för saker och ting ändras över allt hela tiden. Det är lite svårt. Så jag stannar helst här.

Prinsessan vet inte när hon kommer att träffa kungen eller drottningen igen, men hon understryker samtidigt att hon "hoppas det blir snart". Även i januari, på sin 85-årsdag, yttrade hon sin saknad:

– Men sen hoppas jag förstås att jag och mina syskon, ja vi alla i familjen, ska kunna träffas när det blir bättre tider. Som läget är nu vill jag inte flyga. Men vi måste vara optimistiska.

Foto: TT