Prinsessan Birgittas förolämpning mot kungen – inför alla

Prinsessan Birgittas förolämpning mot kungen – inför alla

Prinsessan Birgitta har alltid gått sin egen väg, och nu ger hon en känga åt sin bror kungen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta har alltid varit en frisk fläkt i kungafamiljen, och för henne har det varit viktigt att gå sin egen väg. I en stor intervju med Expressen har hon tidigare berättat om hur hon gjorde för att ”ta sig loss” och skapa sig ett eget liv.

Birgitta har aldrig varit rädd för att säga vad hon tycker och har hela tiden provat nya saker, så att nu när hon har blivit äldre finns det ingenting hon ångrar att hon inte gjort, menar hon. Hon tror att det är en stor del av anledningen till att hon är så pass omtyckt i Sverige, och passar på att ge en känga till kungen.

– Ja det tror jag. Och så är jag alltid vänlig och glad. Jag är inte som min bror som är.., säger prinsessan och visar en strikt tillknäppt min under intervjun med Expressens reporter.

Prinsessan Birgitta: ”Sitter inte bara med näsan i vädret”

– Jag talar med alla och det uppskattar folk. Jag träffar så många svenskar här nere och även ungdomar. Jag förstår inte hur de känner igen mig! Och jag pratar med alla och de är så glada och trevliga. Inget är bättre än det. Jag bjuder på mig själv. Därför blir man omtyckt om man ger lite och inte bara sitter där med näsan i vädret och tror att man är fin. Det går inte, fortsätter hon.

prinsessan birgitta

Prinsessan Birgitta har testat allt hon vill göra i livet och ångrar ingenting!

TOMMY HOLL

Men att hennes bror kungen inte kan vara likadan tror hon är naturligt, och att det är en följd av de många förpliktelser han har haft ända sedan födseln.

– Ja, han är trots allt kungen. Man måste hålla en viss distans, det ska man också. Comme-il-faut [ungefär ”att vara passande”, reds. anm.] är viktigt , men den har jag släppt på, säger Birgitta.