Prinsessan Birgittas kommentar om kungaparet

prinsessan birgittas oväntade kommentar om kungaparet

Prinsessan Birgitta isolerade sig på Stenhammar, tillsammans med kungaparet, i nästan två månader. Nu berättar hon om tiden i Sverige –och en kommentar förvånar!

När coronavriuset fick spridning i Europa lämnade prinsessan Birgitta Mallorca och flög hem till Sverige. För att undvika att bli smittad valde hon att isolera sig på Stenhammar slott tillsammans med sin bror kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Birgitta isolerade sig med kungaparet

I nästan två månader har de kungliga sedan levt tillsammans på de stora ägorna. Birgitta är därmed den enda släktingen som kungaparet har träffades sedan viruset fick spridning i Sverige. Men nu har den 83-åriga prinsessan rest vidare, för att hälsa på sin son i Tyskland, berättar hon för Expressen. Dessutom förklarar hon att det känns otroligt tufft att inte veta när hon får återse sitt älskade Mallorca igen.

– Att vara hemlös känns inte så jättebra inte. Ovissheten är hemsk.

I Spanien är restriktionerna betydligt hårdare och det råder nästintill utegångsförbud för personer i Birgittas ålder. Svensk Damtidning talade med prinsessan när hon fortfarande var kvar i Santa Ponsa.

Prinsessan Birgitta på Mallorca.

Birgitta längtar hem till sitt älskade Mallorca.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa Birgitta innan hon flög hem till Sverige.

Utflykterna som väckt reaktioner

I Sverige är det betydligt friare och kungapar har till och med kunnat ta med Hagasessan på några utflykter. Häromhelgen besökte de till exempel Strömsholms slott utanför Västerås.

– Jag har fått se mycket av Sverige. Det är mycket glädjande eftersom jag har varit borta från Sverige nästan i 60 år, så det var väldigt positivt allting, säger Birgitta om sin vistelse.

kungaparet birgitta

Kungaparet och prinsessan Birgitta utanför Strömsholms slott.

Och det är just de orden som har fått människor att reagera. Oron för de äldre kungligheterna är stor i Sverige och vetskapen om att Birgitta och kungaparet har varit ute och rört på sig, en hel del, förvånar många. Man tycker helt enkelt att de ska stanna kvar på Stenhammar slott, i en så skyddad miljö som möjligt.

Utflykterna verkar, i alla fall, ha gjort kungligheterna gott och ett ögonvittne berättar att den var en lycklig trio som umgicks med varandra utanför Strömsholms slott.

Foto: TT