Prinsessan Birgittas kris: "Hemlös!"

Prinsessan Birgitta kan inte återvända hem.

Prinsessan Birgitta vet inte när hon kan återvända hem till Mallorca – hon beskriver ovissheten som "hemsk".

Prinsessan Birgitta har lämnat Stenhammars slott – där hon bott tillsammans med kungen och drottningen i nästan två månader – för att hälsa på sin son i Tyskland.

Men när hon kan göra resan tillbaka till Mallorca där hon bor, det vet hon inte. Osäkerheten tär på prinsessan – hon säger till Expressen att hon “känner sig hemlös”.

– Det jag ser fram emot mest av allt nu är att komma till Mallorca, måste jag säga. Till mitt hem, att vara hemlös känns inte så jättebra inte. Ovissheten är hemsk – kan man komma tillbaka? Och i så fall när, var och hur? Det gör det svårt, säger prinsessan Birgitta till Expressen.

Prinsessan Birgitta: Glädjande att vara tillbaka i Sverige

Birgitta har uppskattat tiden med sin bror och svägerska – hon säger att det har varit ett kärt återseende med Sverige.

– Det är klart, det har varit väldigt fint. Jag har fått se mycket av Sverige. Det är mycket glädjande eftersom jag har varit borta från Sverige nästan i 60 år, så det var väldigt positivt allting.

Och prinsessan rapporterar även att hon mår fysiskt bra. Men längtan är så klart stor till hemmet i Santa Posa på Mallorca. Härnäst väntar en tid som inneboende hos sonen i München. Alla hennes tre barn bor i Tyskland – Carl Christian, 58, Désirée, 56, och Hubertus, 53, skriver Expressen.

Det var Svensk Damtidning som först avslöjade att Birgitta befann sig på Stenhammar – så här sa hovets informationschef Margareta Thorgren till oss i mitten av april:

– Prinsessan Birgitta har varit i Sverige i ungefär en månad. Hon befinner sig på Stenhammar och firade påsk tillsammans med kungaparet.

Stenhammar brukar kallas för kungaparets “weekendslott” eftersom de annars bara brukar åka dit på helgerna. Men nu är läget annorlunda och ägorna, utanför Flen, får kunglig närvaro på obestämd tid.

Foto: TT