Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgittas oro för Chris O’Neill – efter hastiga förändringen: "Förstår inte"

16 okt, 2023, 19:35 

Nu väcker kungens syster, prinsessan Birgitta, en oro för prinsessan Madeleines make. Allt grundar sig i en hastig vändning. Hur ska det sluta?

Annons

En av kungens fyra systrar, prinsessan Birgitta, 86, har valt ett liv långt bortifrån slottet och familjen. Istället njuter hon av sol och golf borta på Mallorca.

Men hon håller sig givetvis á jour med resten av kungafamiljen – och väcker ett frågetecken kring hovets besked om Chris O'Neill. Det berättar hon i en ny intervju med Expressen.

Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Frågetecknet kring Chris O'Neill efter hovets plötsliga besked

Det hela handlar om Chris O'Neill och prinsessan Madeleines stundande flytt hem till Stockholm. Hovet lät meddela flyttplanerna i ett pressmeddelande i mars, och sa då att familjen flyttar hem till Stockholm i augusti.

Men bara en månad innan flytten bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren att flytten skjutits upp till 2024. Anledningen? Tidsbrist.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hon till Expressen.

Men hemma i Sverige börjades det genast att spekulera. Kan det finnas en annan anledning bakom det hela – som att Chris fått kalla fötter?

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall berättar hur han ser p saken:

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Jag vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer till bankett på slottet
Under kungens firande tidigare i september var Madeleine och Chris på besök i Sverige, med alla blickar på sig.

Prinsessan Birgittas oro för Chris O'Neill efter hastiga vändningen

Flera delar åsikten om att Chris inte trivs särskilt bra i Sverige. Margareta Gotthardsson har bevakat kungafamiljen i många år, och berättar mer om bakgrunden:

Annons

– Chris O’Neill är van att bo i stora städer, som New York och London, där han älskar att testa nya restauranger. Men i lilla Stockholm har han alltid känt sig instängd. Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, säger Margareta.

– En annan anledning till att Chris inte trivs är självklart den uppmärksamhet han får. Han trivs bäst som anonym, men här i Stockholm känner alla igen honom och det blir plötsligt lite jobbigare att gå till butiker eller ta en promenad.

Det visar sig att Madeleines faster, prinsessan Birgitta, även hon väcker en oro kring Chris nya liv. Ja, den stora förändringen som så hastigt meddelades är hon inte helt säker på hur den ska gå till:

– Det förstår inte jag. Hur ska han klara det? Madeleine ja, men jag förstår inte hur han ska klara det. Men de vill komma hem för att de vill ha barnen i svenska skolor, säger Birgitta till Expressen.

Foto: TT

Annons