Prinsessan Birgittas sorg får inte att träffa systrarna

prinsessan birgitta i sorg får inte träffa hagasessorna
Hagasessan Birgitta får inte lämna hemmet på Mallorca och kan därför inte träffa syskonen. Nu berättar prinsessan om sin situation i en exklusiv intervju med Svensk Damtidning.
Annons

Coronaviruset har fått stora effekter på människor runt om i världen. Och även de som inte är smittade drabbas, på ett eller annat sätt. Svensk Damtidning har varit i kontakt med prinsessan Birgitta som just nu sitter i hemmakarantän på Mallorca.

Annons

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, säger kungens syster.

Trots att Birgitta bor i staden Santa Ponsa, på semesterön Mallorca, sedan 18 år tillbaka reser hon alltid hem till Stockholm med jämna rum. Detta för att hälsa på sina älskade syskon, Margaretha, Désirée, Christina och kung Carl Gustaf.

Annons

Prinsessan Birgittas barn är oroliga för henne

Men i dessa oroliga coronatider vågar inte prinsessan befinna sig på en flygplats och hon kan därför inte träffa syskonen i nuläget.

– Nej, det finns inte en chans. Det är det som gör så ont i själen att inte kunna träffas. Att inte kunna se varandra, fortsätter Birgitta.

Hennes tre barn, Carl Christian, Désirée och Hubertus, bor alla i München men de är förstås noga med att hålla tät telefonkontakt med sin mamma.

prinsessan birgitta
Det dröjer innan vi får se prinsessan Birgitta nästa gång. Hon sitter just nu i hemmakarantän på Mallorca.

– Mina barn pratar hela tiden om att jag befinner mig i en riskgrupp, men jag vill inte höra på det.

Annons

– Det är ett allvarligt läge och vi får rätta oss efter det. Men jag är i grunden en positiv människa och tror att vi kommer att rida ut den här stormen.

I väntan på mer information kommer Birgitta att följa de spanska myndigheterna rekommendationer, pausa sitt golfande, och hålla sig inomhus.

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prinsessan Birgittas sorg får inte att träffa systrarna”

 1. konsttanten skriver: 22 mars, 2020

  Sluta med överdrivna åsikter! Sorg är det inte!


 2. EvaH. skriver: 22 mars, 2020

  Ja, man kanske skulle ha tagit vara på chansen att träffas i vintras, men då var ju mörkret och survädret oöverstigligt. Nu får vi hoppas att de alla får vara friska till den här mardrömsperioden är över.


  1. Ulla Lundell skriver: 23 mars, 2020

   Det är tråkigt för alla människor att inte kunna träffa sina nära och kära i dessa tider, det finns telefoner e-mail facebook och alla andra grejer använd dem. Det gör vi

   Ulla


 3. ma skriver: 24 mars, 2020

  Ulla Lundell
  Instämmer till 100%. Haga prinsessorna ringer säkert varandra.


 4. Eva M skriver: 24 mars, 2020

  Prinsessan Birgitta är aldrig i Sverige det är systrarna som åkt till henne. Är bara här när det är något officiellt bröllop, dop och begravning samt ibland jämna födelsedagar när det är kungen sällan drottningen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar