Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgittas sorg får inte att träffa systrarna

22 mar, 2020, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan birgitta i sorg får inte träffa hagasessorna
Hagasessan Birgitta får inte lämna hemmet på Mallorca och kan därför inte träffa syskonen. Nu berättar prinsessan om sin situation i en exklusiv intervju med Svensk Damtidning.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Coronaviruset har fått stora effekter på människor runt om i världen. Och även de som inte är smittade drabbas, på ett eller annat sätt. Svensk Damtidning har varit i kontakt med prinsessan Birgitta som just nu sitter i hemmakarantän på Mallorca.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, säger kungens syster.

Trots att Birgitta bor i staden Santa Ponsa, på semesterön Mallorca, sedan 18 år tillbaka reser hon alltid hem till Stockholm med jämna rum. Detta för att hälsa på sina älskade syskon, Margaretha, Désirée, Christina och kung Carl Gustaf.

Prinsessan Birgittas barn är oroliga för henne

Men i dessa oroliga coronatider vågar inte prinsessan befinna sig på en flygplats och hon kan därför inte träffa syskonen i nuläget.

– Nej, det finns inte en chans. Det är det som gör så ont i själen att inte kunna träffas. Att inte kunna se varandra, fortsätter Birgitta.

Annons

Hennes tre barn, Carl Christian, Désirée och Hubertus, bor alla i München men de är förstås noga med att hålla tät telefonkontakt med sin mamma.

prinsessan birgitta
Det dröjer innan vi får se prinsessan Birgitta nästa gång. Hon sitter just nu i hemmakarantän på Mallorca.

– Mina barn pratar hela tiden om att jag befinner mig i en riskgrupp, men jag vill inte höra på det.

– Det är ett allvarligt läge och vi får rätta oss efter det. Men jag är i grunden en positiv människa och tror att vi kommer att rida ut den här stormen.

I väntan på mer information kommer Birgitta att följa de spanska myndigheterna rekommendationer, pausa sitt golfande, och hålla sig inomhus.

Foto: TT

 

Annons