Prinsessan Birgittas tydliga besked om framtiden

prinsessan birgitta

Det dröjer innan vi får se kungens syster, Birgitta, i Sverige. Vi har talat med prinsessan som ger tydliga besked inför framtiden.
Slå på ljud

Prinsessan Birgittas vardag tuffar på i staden Santa Ponsa. Kungens syster har varit Mallorca-bo i mer än 40 år och hon har inga planer på att flytta hem till Sverige.

Birgitta närvarar sällan vid kungliga högtider och tillställningar i Stockholm. Vid kungabarnens bröllop var hon förstås en av hedersgästerna men annars är prinsessan nöjd med att representera Sverige utomlands.

Prinsessan Birgitta kommer inte hem till Sverige

Faktum är att vi troligtvis inte kommer att få se Birgitta, i Stockholm, på hela våren. När vi når henne över telefon (mitt i en golfrunda) är det ingenting som tyder på att prinsessan saknar kalla Sverige.

Kommer prinsessan till Stockholm under våren? 

– Det tror jag inte.

Tidigare har Birgitta berättat att den svenska vintern aldrig lockar. Det är för kallt och ruskigt helt enkelt. Dessutom har hon ju sin kära golfklubb i Santa Ponsa – och spelar nästan varje dag. 18 hål tar ungefär 1,5 dag att gå, har prinsessan förklarat, och dessutom umgås hon med vänner på golfbanan. Birgitta är fortfarande spänstig och träningen gör att hon mår bra.

Men när hon väl kommer “hem” står gästvåningen på slottet alltid redo för prinsessan. Om hon inte bor där huserar hon gärna på Hotel Diplomat på Strandvägen.

Foto: TT