Prinsessan Birgittas vändning – nu kommer hon till Sverige!

Prinsessan Birgitta och prins Daniel.

Nu teamar prinsessan Birgitta upp sig med prins Daniel i kampen för fler organdonationer – vilken hjärtevärmande nyhet!

Alla vet hur ogärna prinsessan Birgitta lämnar solen, värmen och golfen på Mallorca för regnet och höstrusket hemma i Sverige. Men nu händer det!

Nästa söndag, den 24 november, kommer hon till Göteborg, för att vara med i den viktiga och livsavgörande kampen för fler organdonationer – och för att stödja alla de som väntar i den alldeles för långa kön.

prins daniel nyhetsmorgon

Prins Daniel får stöd av Victorias faster!

Det är Jontefonden som för tredje året i rad arrangerar landets enda gala som uppmärksammar organdonation – Jontefondsgalan. I år har den dessutom formen av en julbal, så håll tummarna för att vi får se den evigt chica prinsessan Birgitta på dansgolvet!

Prinsessan Birgitta.

Prinsessan Birgitta ska gå på julbal i Göteborg.

Därför kommer prinsessan Birgitta till Sverige

Allt detta äger rum på Quality Hotel 11 och i Eriksbergshallen och det är välkända TV-profilen Renée Nyberg som håller i trådarna på scenen. För underhållningen står Jessica Andersson, Uno Svenningson, Nanne Grönvall, Jennifer Brown och ”Mojje”, och prinsessan Birgitta och alla de andra gästerna får njuta av en julinspirerad meny som har specialdesignats av Krister Dahl från svenska kocklandslaget.

Men framför allt blir det en välgörenhetsauktion. Gästerna kommer att kunna buda på upplevelser och föremål och alla pengar som samlas in kommer användas till att skapa glädje och guldkant för de barn som väntar på – eller har genomfört – en organtransplantation.

Vid förra årets galakväll kom det in hela 1,8 miljoner kronor till Jontefondens arbete – en summa som man hoppas slå i år.

Prinsessan Birgitta vid Jontefondens galakväll i Göteborg. Här med generalsekreteraren Gunilla Ivarsson och Tommy Ivarsson som är insamlingsansvarig.

Prinsesssan Birgitta var med även i fjol! Här med Jontefondens generalsekreterare Gunilla Ivarsson och Tommy Ivarsson som är insamlings- och pressansvarig.

– Jontefondsgalan är ett viktigt tillfälle att uppmärksamma stiftelsens arbete, barnen och familjernas situationer och vilka behov som finns, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden. Och fondens egen ambassadör Kattis Ahlström gör vågen:

– Förra årets Jontefondsgala var fantastiskt arrangerad med en fin balans mellan det stora allvaret, hjärtat och värmen. Ett sånt här tillfälle är ett bra sätt att dels uppmärksamma vikten av organtransplantation, och samtidigt stötta Jontefonden i deras viktiga arbete.

Foto: TT, Jontefonden.