Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Camillas liv i Monaco – avslöjar mötet med Victoria och Daniel

20 nov, 2020, 15:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan camilla prins charles monaco
Prinsessan Camilla av Bourbon Sicilian är ofta på gäst vid kungliga event runtom i Europa. Vi fick en pratstund med henne!
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?

Det finns ett kungligt par i Monaco som har nära en relation till furst Albert och furstinnan Charlene och som dessutom minglar med självaste grevinnan Sophie av Wessex. Vi talar förstås om prins Charles av Bourbon och hans hustru prinsessan Camilla av Bourbon Sicilien. Svensk Damtidning fick en pratstund med charmanta Camilla, som berättade om livet i Monaco, välgörenhetsarbetet och att uppfostra två tonårsdöttrar.

Hennes kungliga höghet har ett väldigt spännande liv, med både resor och välgörenhet, berätta!

– En stor del av mitt liv har jag ägnat åt välgörenhet. Jag är både väldigt fokuserad på mitt familjeliv och mitt arbete. Jag är till exempel väldigt bekymrad över våld och övergrepp mot kvinnor. Riktiga problem som behöver belysas. Och det är därför som jag har valt att stödja organisationer som jobbar med de här ämnena. Jag har till exempel blivit utsedd till ambassadör för Un Women For Peace Accociation.

Annons

Livet som prinsessa i Monaco

Hur förändrades livet i samband med giftermålet med prins Charles?

Att vara hustru till prinsen av Bourbon Sicilien innebär ett stort ansvar. När jag gifte mig förändrades mitt liv. Jag var tvungen att lära mig etiketten och anpassa mig till ett aristokratisk liv, som har sina regler och traditioner. Men jag fick en gedigen utbildningsbas som student. Jag gick på universitetet i New York och den kunskapen hjälpte mig att forma mitt synsätt som en internationell entreprenör, vilket också har gett mig en bra grund för att stödja min man. Han förkroppsligar en viss tradition och jag tror att vi har lyckats skapa oss en modern familj. Det kanske är det jag är mest stolt över.

prinsessan camilla av bourbon

Vad är hemligheten bakom ert lyckliga förhållande?

– Jag tror hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap är att man kompletterar varandra. Min man älskar sport – det gör inte jag. Samtidigt som jag är social och Charles är lite mer reserverad. Vi försöker dessutom fly från vardagsrutinerna och äta middag bara vi två en gång i veckan. Sedan har vi gemensamma mål som vi försöker uppnå tillsammans. Det tycker jag att alla par skulle ha.

Annons

Många beskriver prinsessan som en kärleksfull mamma. Hur är livet med två tonårsdöttrar?

– Precis som alla mammor så vill jag vara familjens stöttepelare. Jag jobbar varje dag för att hjälpa mina döttrar, Maria Carolina och Maria Chiara. Jag vill att de ska bli starka och självständiga kvinnor. De är underbara tjejer. De deltar också i många uppdrag för att hjälpa människor i nöd, som till exempel att tillhandahålla måltider till hemlösa. Det är viktigt för mig att visa mina döttrar att de, även om de är privilegierade, måste hjälpa världen runt omkring, med ödmjukhet och medkänsla. Det är en del av den utbildning som jag och min man behöver ge dem.

Hur ser relationen med furstefamiljen av Monaco ut?

– Vi är väldigt nära vänner. Charles och jag träffades tack vare furst Albert. Han var även vårt bröllopsvittne i Monte Carlo, år 1998.

Hur ser prinsessans vardag ut?

– Jag är en mamma, en entreprenör och en prinsessa. Jag älskar att läsa, lyssna på musik och så har jag ett stort konstintresse. Trots att jag har många kungliga uppdrag tycker jag det är viktigt att fortsätta att ägna mig åt mina intressen, så det försöker jag göra varje dag.

Annons

Mötte svenska kungligheter under Alberts och Charles bröllop

Har prinsessan träffat den svenska kungafamiljen?

– Ja, flera gånger. Vi träffades under furstebröllopet i Monaco år 2011 och så minns jag dopet av kronprins Frederiks och kronprinsessan Marys tvillingar, då vi också möttes. Senast vi träffade dem var när kronprins Frederik fyllde 50 år.

Vad önskar sig prinsessan mest av allt just nu?

– Jag har en underbar familj och ett rikt liv som entreprenör. Och jag vill aldrig sluta kämpa för kvinnors rättigheter. På det personliga planer önskar jag att mina döttrar får fortsätta lära sig, sätta sina egna mål och nå sin fulla potential.

Foto: TT

Annons