Prinsessan Caroline på gala i Amsterdam

caroline-ao

Caroline var på strålande humör och supersnygg i pärlor och Chanel nu under galamiddagen som välgörenhetsorganisationen AMADE arrangerade här om kvällen på Rijksmuseum i Amsterdam i Holland till förmån för syrianska flyktingbarn.

Prinsessan Caroline, 57, charmade fotograferna genom att otroligt posera en hel minut framför kamerorna och dessutom verka gilla det, och fick sen museichefen Wim Pijbes att pösa av stolthet genom att uppriktigt och länge beundra en muséets mest omhuldade publikmagneter, Johannes Vermeers berömda 1600-talsmålning ”Kökspiga som häller upp mjölk”. På bilden ovan ses hon med Vim Pijebes med apelsinjuice i glaset och tillsammans med Aldo Verbruggen med champagne i sitt glas, till vänster om prinsessan.

caroline-ibl

– Fantastiskt fin, vilka färger, sa prinsessan om målningen.

caroline-2

Caroline visar sig ju sällan offentligt numera, vilket är det medvetet val eftersom furst Albert och Charlene har tagit över mycket av representationen och hon själv uttryckt en önskan att få vara mera privat. Men en AMADE-gala missar hon förstås inte.

caroline-3-ibl

Aldo Verbruggen och prinsessan Caroline.

Caroline alltså ordförande för själva huvudorganisationen, AMADE Mondial Foundation, som grundades redan 1963 av hennes mamma Grace och har sitt säte i Monaco, en sorts variant på drottning Silvias Childhood kan man säga. Och nu var det alltså Hollands tur att få sin egen gren av verksamheten. Och detta då med vidhängande gala, skumpa, småplock och allt som hör såna här events till. Holländska AMADE styrs nu av Carolines gode vän, toppadvokaten Aldo Verbruggen.

caroline-ibl

Och som Caroline beskriver det hela:

– Syftet är att skapa en värld där varje barn oavsett social, religiös eller kulturellt ursprung ska ges möjligheten att leva i värdighet och trygghet med sina fundamentala rättigheter fullt respekterade.

caroline-ibl

Prinsessan Caroline tidigare under dagen.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL Bildbyrå

Se en film från dagen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=I8EXZSlh20k