Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Caroline: "Vi var aldrig riktigt nära våra föräldrar"

14 apr, 2018, 16:00 
Agneta Nisbeth
I en ny bok som kom samband med furst Alberts 60-årsdag berättar prinsessan Caroline om sin uppväxt med syskonen Albert och Stéphanie. Och hon målar upp en barndom som inte alls så charmig som man hade kunnat tro.
Annons

Det verkar onekligen som det forna fursteparet inte hade det perfekta familjelivet som det först verkade. I den nya boken Albert II of Monaco: The man and the prince avslöjas många hemligheter. Bland annat får vi veta att furst Rainier och furstinnan Grace inte hade någon direkt varm kontakt med sina barn.

– Innan vi var 14 så fick vi inte äta tillsammans med mamma och pappa, berättar prinsessan Caroline i boken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
– För mig är han alltid lillebror, säger prinsessan Caroline.

Istället fick de tre barnen, Albert, Caroline och Stéphanie tillbringa det mesta av sin tid med familjens nanny, Maureen Wood.

– Det blev Maureen som i stället blev vår modersgestalt, vi hade nog mer kontakt med henne än med våra egna föräldrar, säger Caroline i boken.

Så när nannyn hade ledigt och reste iväg på sin semester så fick barnen det lite tufft.

– Albert och jag brukade ropa efter henne, åk inte, åk inte och vi var sedan ledsna i flera dagar, så till slut brukade vår mamma ringa efter henne och be henne komma till oss tidigare än vad som först var planerat, minns Caroline i boken.

Annons

Läs mer: Stoldrama på slottet – Sofia fick flytta från guldstolen till hovbänken

Caroline har även fler minnen. Som när kung Konstantin gifte sig med Anne-Marie. Givetvis åkte furst Rainier och furstinnan Grace iväg för att vara med om vigseln. Barnen fick snällt stanna hemma, till sin stora besvikelse. Då ordnade nannyn en egen fest hemma på slottet.

– Mauren sa att vi skulle ha en egen galamiddag och bad kocken att laga en speciellt meny och vi klädde upp oss i våra finaste kläder för att äta och sedan dansa efteråt.

Foto: Stella Pictures

Annons