Prinsessan Christina:
– Jag har cancer!

Prinsessan Christina: <br>– Jag har cancer!
Annons

Familjen har lidit med prinsessan Christina – så även vännerna, men först nu när prinsessan Christina avslutat sina behandlingar vill hon dela med sig av sina erfarenheter.

Det var i våras som prinsessan Christina fick diagnosen bröstcancer. Hon har genomgått både strål- och cellgiftsbehandling på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Behandlingar som tar hårt på kroppens alla funktioner, först nu en vecka efter avslutad behandling orkar hon öppet berätta om sin sjukdom.
– Jag hoppas att det kan vara ett stöd för andra, säger prinsessan Christina till Aftonbladet.
Sverige ligger i framkant när det gäller forskning och behandling av bröstcancer. Det har prinsessan upplevt som en stor trygghet.

Undersök brösten!

Annons

Också drottning Silvia har uppmanat kvinnor att undersöka brösten noga. Mammografiundersökningar är omtvistade, men det är något som både drottning Silvia och nu prinsessan Christina förordar.
–Ju tidigare man upptäcker en tumör desto större är chanserna att man klarar sig, säger prinsessan Christina, som nu tycker det är skönt att behandlingarna är över.
Prinsessan Christina vill nu bara ha lugn och ro. Hon har mycket att ta igen. Och många kontroller återstår innan prinsessan kan bli friskförklrad från cancern.

Av Eva Österlind
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

65 kommentarer till “Prinsessan Christina:
– Jag har cancer!”

 1. Maggan skriver: 19 december, 2010

  Vi får verkligen hoppas att Christina förblir frisk från bröstcancern. Så snygg som hon är på detta kort har hon aldrig varit tidigare, riktigt tjusig.


 2. Bella Donna skriver: 19 december, 2010

  Ett lugnt men stadigt tillfrisknande önskar jag prinsessan Christina!


 3. Thomasine skriver: 19 december, 2010

  Det var riktigt tråkigt att höra att Prinsessan Christina råkat ut för cancer. Jag hoppas allt går bra med henne och skickar god bättring kramar.


 4. caterine skriver: 19 december, 2010

  Prinsessan Christina har alltid varit en stor tillgång för kungahuset, diskret men alltid värdig, beundransvärd, aldrig en skandal. Jag hoppas verkligen att hon blir friskförklarad. Imponerande att ha kunnat ställt upp under hela den här tiden.


 5. Kyllan Larsson skriver: 19 december, 2010

  Är det nu dags för snyftreportage för kristina? Hon är faktiskt inte den första kända personen som fått cancer! Vad vill hon vinna med att gå ut i media med detta? Motgångar av olika slag och sjukdomar får alla människor. Om inte ni visste det, kan inte ens sk kungligheter köpa sig fria från det. Synd va. Lille Daniel får också dras med sina njurproblem, vilken tur för då har ni lite värdsliga saker att diskutera på era fina kungamiddagar nu inför julen, mer än lyxresor, lakan för 26.000, lyx-skrytsemestrar. Ni har viss hamnat där många andra befunnit sig före er. Prata sedan lite madde-problem, farsan-kungen-lättklädda kvinnor. Samtalsämnena kan som synes bli många !!Nu är ni snart “vanliga människor med fel också. Hoppas ni lärt er läxan!!


 6. pernilla skriver: 19 december, 2010

  God Jul och en tillönskan om ett Gott Nytt År!


 7. lilith skriver: 19 december, 2010

  Släkten Bernadottes enda respektingivande medlem….


 8. allegra skriver: 19 december, 2010

  Allt gott framöver och ett lyckligt tillfrisknande önskas den modiga raka prinsessan Christina fru Magnuson.


 9. Pia skriver: 19 december, 2010

  Om prinsessan Christina läser det här så vill jag sända de varmaste god bättring-hälsningar. Passar också på att tala om det som jag alltid känt: nämligen stor sympati och respekt för prinsessan som person. Intelligens, enkelhet och värdighet är kännetecknande drag och gemensamma med farfar Gustav VI Adolf. Hoppas att det blir en RIKTIGT GOD JUL och ETT GOTT 2011 i hälsans tecken.


 10. ATL skriver: 19 december, 2010

  #5 Kyllan Larson – Shame on you!!!! Vare sig on ar den forsta eller den sista av kandisar att fa canceer it is still just as devastating. She deserves compassion and genuine wishes of a recovery. Your language leaves something to be desired. Prinsessans Christina deserves, like everyone else, compassion and hope for a recovery. Bless her and may she live a long life!


 11. Lisa skriver: 19 december, 2010

  Vad tråkigt att läsa att prinsessan Christina har drabbats av bröst cancer. Hon är ett stort stöd för andra i samma situation. Jag önskar henne ett gott tillfrisknande.


 12. BEN skriver: 19 december, 2010

  Tråkiga rubriker, men tyvärr så verkar det bli allt vanligare att vi drabbas av någon form av cancer under vår livstid. Positivt är dock att det finns så effektiva behandlingsmetoder numera. Alla som drabbats av cancer i min närhet har blivit fullt friska, efter tuffa behandlingar, och det blir säkert prinsessan Christina också.

  Hoppas ni får en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

  #5
  Fy skäms!


 13. xx skriver: 19 december, 2010

  Varför kommer hon med nyheten just nu? Troligen för att hon offrar sig till förmån för kungafamiljen.Ett försök att stoppa skriverierna om lillebrors festliv?
  Läget är inte akut, det är ju inte precis i dag som hennes cancer upptäckts. Så varför just nu efter tre operationer?Hon har dessutom ingen anledning att delge folket någonting om sin hälsa om hon inte själv vill. En stilla undran med all respekt för Christina och hennes kamp mot den så vanliga sjukdomen hos svenska kvinnor.


 14. Solete skriver: 19 december, 2010

  Prinsessan Christina
  Tusen tack för att du just idag gått ut med din bröstcancer. Jag skall opereras nu på onsdag och när jag ser på bilderna på dig från nobelfesten känns det mycket förhoppningsfullt ut för mig.
  God jul


 15. EvaKEva skriver: 19 december, 2010

  I wish for Princess Christina a fast and complete recovery.

  #5
  Your comments are evil and contemptible.


 16. emma skriver: 20 december, 2010

  Om Christina eller pressen velat ha en snyfthistoria så hade detta skrivits tidigare.
  Nu när Christina mår bättre så väljer hon att berätta om detta. Oerhört strångt av henne att delta i offentliga saker såsom bröllopet i somras osv trots att hon genomgått tre operationer i den vevan.
  Sorgen är stor oavsett om man är prinsessa eller ej


 17. Lydia skriver: 20 december, 2010

  Verkar vara en aggresiv form då hon också opererat sig två tre gånger sedan i våras + den behandling reportaget tar upp. Det är mycket för kroppen att orka under så pass kort tid. Hoppas på ett skönt återhämtande för kropp och själ och på en framtida friskförklaring.


 18. Mariejeanne skriver: 20 december, 2010

  Jag vill också vara med att önska prinsessan Christina en god fortsatt hälsa! Det är fint av henne att berätta för att hjälpa andra. Alla vet vem hon är, har följt henne genom årens lopp, vare sig hon vill eller inte! En utåtriktad och engagerad person, kanske kungahusets mest folkliga! Intelligent och vaken, utstrålar trygghet och vänlighet när man sett / mött henne på gatan i innerstaden, undviker ingen hur trött hon än kanske varit? Skänkt stort stöd till stiftelsen Noaks ark med flera andra viktiga välgörenheter. Engagerad konsthistoriker. Hon är den enda jag alltid spontant velat känna närmare av kungahusets representanter … Glad att hon finns och det delas av många, som kanske inte alltid har tid att läsa dessa spalter… Hurra för vår Christina! Må du leva i 100 år!


 19. Bittan skriver: 20 december, 2010

  # 5, inte snällt sagt när en människa har gått igenom denna tuffa behandling. Vet att det inte är lätt att ha denna hemska sjukdom eller att stå bredvid. Har hela detta året stått bredvid min man som är under behandling. Känner med henne och hennes familj, det är ingen som kan föreställa sig hur det är förrän man är i den situationen.
  Önskar dig och din familj God jul och Gott nytt år!


 20. Victoria skriver: 20 december, 2010

  Jag hoppas att hon förblir frisk från sin cancer och mår bra. God Jul och Gott Nytt År.


 21. Emma skriver: 20 december, 2010

  #5 Vi är alla människor – kul att man kan sända en god tanke till människor man inte känner.
  Hoppas på gott tillfrisknande för prinsessan Christina.


 22. Maria B skriver: 20 december, 2010

  NR 5
  Vilket cyniskt och elakt inlägg. Mår du själv bättre nu då du fått ösa ur dig lite av din avundsjuka? Hoppas det. Det är säkert din enda glädje här i livet.

  Det är alltid tråkigt med sjukdomar, oavsett om man är kunglig, känd eller en vanlig Svensson. Prinsessan Christina är också en människa och cancern berör förutom henne givetvis hennes familj. Att förringa en sådan sak är ju bara småsint och elakt. Man kan ju tycka vad man vill om kungahusets vanor, lyxliv etc etc, men att gotta sig i att någon har cancer (eller njurproblem för den delen) förstår jag bara inte.

  Önskar Chirstina en snabb tillfriskning!


 23. marianne skriver: 20 december, 2010

  jag hade bröstcancer men var yngre än Christina, men samma behandling, strålades på karoliska, vedervärdigt


 24. Lisbet skriver: 20 december, 2010

  Önska prinsessan Christina ett lyckat tillfrisknande!! och trevlig Jul och Nyår!!


 25. Monica skriver: 20 december, 2010

  # 8 Pia
  Jag tycker precis som du. Jag vill också önska prinsessan Christina EN RIKTIGT GOD JUL och att bara njuta av god mat och umgänge med nära & kära i den mån det orkas med.


 26. DembaRubin.bloggspace.se skriver: 20 december, 2010

  Kyllan Larsson #5.
  Sur, bitter, känslokall och avundsjuk. Vad är syftet med din kommentar?

  Jag önskar prinsessan Christina ett snabbt tillfrisknande.


 27. Doris skriver: 20 december, 2010

  Ønsker Christina en god bedring, samt en god jul til henne og familien!


 28. Julia skriver: 20 december, 2010

  Och detta är intressant för svenska folket?

  Att gå ut med detta nu är en avledningsmanöver för att ta bort uppmärksamheten från kungens dåliga rykte, tror jag.


 29. sophie magnusson skriver: 20 december, 2010

  Vi hoppas att prinsessan Christina återhämtar sig helt och blir friskförklarad. Hon har alltid varit en god förebild för många kvinnor. Dessutom är hon en väldigt sympatisk person, varm och mycket vänlig.
  Till Kyllan vill jag bara säga: Jag förstår inte varför du är så elak att du hoppas att de “har lärt sig läxan”. Vilken läxa? Menar du att prinsessan Christina på något sätt har förtjänat att bli sjuk? I så fall är du inte riktigt klok!


 30. Ulla-Bella skriver: 20 december, 2010

  Nr 5 Kyllan Larsson: Man kan undra vad då fått i dig eftersom du spyr galla över Prinsessan Christina m fl. Kom igen och landa på jorden. Där lever vi andra, sjuka och friska.


 31. Lövis i farten! skriver: 20 december, 2010

  Överlevnadsprocenten är mycket hög i detta stadie. Sverige ligger mycket långt fram gällande cancer.
  Det svåra är den psykiska presss den drabbade upplever. Tanken på sjukdomen finns alltid med.

  Men jag är säker på att detta kommer att sluta mycket positivt.
  Lycka till prinsessan Christina med familj !


 32. Hansen skriver: 20 december, 2010

  # Kyllan Larsson. Læs indlæg nr 9, så forstår du måske, at det, at prinsesse Christina er åben om sin sygdom, kan hjælpe andre, der har samme sygdom. Stort held og lykke til Solete. Håber alt går godt for dig – og for prinsesse Christina.


 33. Tanten skriver: 20 december, 2010

  Önskar Prinsessan Christina ett gott tillfrisknande. Du är en stor favorit, en naturlig kunglighet som jag ser upp till. En trygg och fin människa.
  Lycka Till.


 34. Anna skriver: 20 december, 2010

  Önskar vår favoritprinsessa Allt Gott!
  Christina är en VÄRDIG representant för ett kungahus vi svenskar
  vill ha, men tyvärr inte har.
  Intelligent,värdig och naturlig är hon precis som
  sin farfar Gustav VI Adolf.


 35. Nan skriver: 20 december, 2010

  Så trist å høre om Christina, håper dette går bra. Ønsker henne alt godt!


 36. SusanneG skriver: 20 december, 2010

  Jag blev chockad över nyheten om prinsessan Christina. Jag önskar prinsessan en god förbättring. En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År tillönskar jag prinsessan och hennes familj!

  Nr 5, Fy på dig att säga om prinsessan! Du får äta upp dina ord när du en dag kanske får cancer själv.Tyst med dig!


 37. Brita petterssonBrita. skriver: 20 december, 2010

  Kyllan, varför skrev du överhuvudtaget? Önskar Prinsessan Christina god hälsa. Tror broder Kungen har mycket hjälp av sin syster.


 38. mejanmejanshandarbeten.com skriver: 20 december, 2010

  Vill önska prinsessan Christina en snabb tillfrisknad. Kommer ihåg dig från min tid hos Systrarna Hultgren. Så härligt med kunder som inte tror att dem är finare än vanliga människor.


 39. Maggie skriver: 20 december, 2010

  5. Kyllan,
  du undrar vad Christina vill vinna med att gå ut och berätta om sin sjukdom. Varför skulle hon vilja vinna något? Hon berättar rakt och öppet om sin sjukdom, kanske kan hon genom att göra det slippa en massa spekulationer och rykten som säkert skulle ha dykt upp ganska snart. Jag tycker Christina är modig och en fantastisk kvinna som jag alltid beundrat.
  Jag tycker att du Kyllan verkar vara ett riktigt surkart, elak och otrevlig, stackars dig.


 40. Rachel from U.S.A. skriver: 20 december, 2010

  So sorry to read this news! I’ve always thought very highly of Princess Christina – she seems dignified, dedicated, and intelligent. An asset to Sweden. Cancer is such a horrible disease, and I’m sure three operations plus all the treatments have made for an awful six months for her. Much sympathy and wishes for a better 2011 for her!


 41. Irena skriver: 20 december, 2010

  Så sorgligt att prinsessan inte mår bra, och så bra om allt skulle få ett lyckligt slut, och prinsessan blev helt friskförklarad. Det hoppas vi på för hennes del inför det nya året. Ta det lugnt och bli frisk!


 42. Pia skriver: 21 december, 2010

  Om “5” skulle råka ut för en sjukdom så hoppas jag att hon får sympati och inet blir lika illa behandlad som “5” behandlar andra. Född kunglig eller ej så förtjänar alla stöd och vänlighet i tider av ohälsa. Att prinsessan C. öppet berättar är inget tiggeri om uppmärksamhet, utan ett sätt att stötta andra. Se “13”:s kommentar. Prinsessan C. har alltid varit en “riktig” människa, som är värd all aktning.


 43. Pia skriver: 21 december, 2010

  Föråt skrivfel.” INTE blir lika…”… ska det förstås vara.


 44. Kiana, Norge skriver: 21 december, 2010

  Alle gode ønsker går til Prinsesse Christina. Måtte hun være kurert og bli helt helt frisk igjen fra denne fryktelige sykdommen.

  Det har faktisk en positiv effekt at kjente personer står frem og snakker om sin sykdom, så Prinsessen skal ha all ære for det.

  Måtte hun og hennes familie ha en kjempefin jul og et riktig godt nytt år.


 45. Marita skriver: 21 december, 2010

  Önskar Prinsessan Christina tillfrisknande, och GOD JUL o
  GOTT NYTT ÅR


 46. Margareta skriver: 21 december, 2010

  Christina är bäst!
  Står med fötterna på jorden, fri från märkvärdiga fasoner. Hoppas hon tillfrisknar snart.
  God Jul och Gott Nytt 2011 till henne o. hennes familj!


 47. Inger skriver: 21 december, 2010

  Jag önskar prinsessan Christina med familj en riktig GOD JUL!!! Jag hoppas att prinsessan får en vilsamt år 2011 och blir frisk. Det var tråkigt att höra om sjukdomen. En sådan stilig och elegant prinsessa !! Värdig representant för vårt kungahus !! LYCKA TILL !!!


 48. rasmus skriver: 21 december, 2010

  Christina Magnusson har på vilket sätt gått ut och varit ett stöd för andra ? Hon har bekräftat att hon drabbats av bröstcancer, som många andra medsystrar i Sverige.
  Men hur detta på något vis gör henne till en “förebild” för andra är oklart för mig, hon är känd då hon av börd är född Prinsessa, men ingalunda den första kända kvinnan som drabbats.
  Förebild i cancersammanhang kan man prata om i Ingela Agards fall, liksom Maj Fant var för ALS….
  Önskar Christina oavsett om hon är kunglig eller ej, ett långt liv i lugn och ro, liksom dom andra Hagasessorna.


 49. Margaretha skriver: 21 december, 2010

  Ett snabbt tillfrisknande önskar jag vår modiga och raka, prinsessa Christina fru Magnusson,som lät alla ta del av vad som drabbat henne.Önskar Dig och familjen allt gott.
  GodJul och Ett Gott Nytt År 2011


 50. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 21 december, 2010

  Jag önskar Prinsessan Christina o hennes familj en god jul!
  Samt Krya på Er!


 51. Lydia skriver: 21 december, 2010

  #13 Solete Önskar dig lycka till på onsdag.


 52. Ulla33 skriver: 21 december, 2010

  Prinsessan Christina med familj önskas God Jul och Gott Nytt år
  Prinsessan önskas god bättring och tillfrisknande med många, många friska år framför sig.

  Kyllan Larsson Nr. 5 FY SKÄMS Gånger 10
  Du är en av dem som borde förbjudas att skriva på denna sida.


 53. Åse skriver: 21 december, 2010

  Tråkigt att höra att prinsessan Christina är sjuk. Sån tur i oturen att hon insjuknat nu och inte för tio år sedan. Nu är prognosen väldigt mycket bättre än då.
  Jag önskar prinsessan ett gott tillfrisknande.
  Jag önskar även #5 ett gott tillfrisknande – den där kommentaren var inte riktigt sund.


 54. Torill Sejersennordmannen skriver: 22 december, 2010

  Ønsker henne lykke til, og en riktig god jul!


 55. Pia skriver: 23 december, 2010

  “rasmus”. Egentligen är det väl inte så konstigt att Christina kan ge stöd åt en cancersjuk. Genom att visa att hon efter flera behandlingar och nu ser frisk och glad ut har hon ju visat att det ingalunda är “kört” för att man får diagnosen cancer. Det ger självklart hopp till medsystrar. Svårare än så var det inte att förstå det, rasmus.


 56. Ellenor Wäverstam skriver: 23 december, 2010

  hoppas av hela mitt hjärta att Christina blir frisk!!!!


 57. Solete skriver: 24 december, 2010

  Jag skrev som nr 14. Nu är jag opererad på St Görans Sjukhus i Stockholm. Opererades i onsdags och i går kom jag hem. Jag mår toppen känner inte att ett ett bröst är borta. Nu skall jag åka till min dotter med familj för att fira jul. Ett stort tack till alla inblandade i min operation på St Görans Sjukhus. Vilken fantastisk sjukvård vi har i Sverige! God jul till alla som läser detta.


 58. AHA skriver: 24 december, 2010

  Kära prinsessan Christina! Vi i hela vår familj önskar dig allt gott framöver och att Du blir frisk och rask igen. En särskild tanke vill vi ge till Tosse, Oscar, Gustaf och Viktor som har det jättetufft nu dom också. Vi har flera cancersjuka i familjen – samtliga är nu friskförklarade!!! GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT 2011!! KRAMAR!


 59. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 25 december, 2010

  Må Jesus bota din cancer. Så får vi be och tro.


 60. Inger K skriver: 25 december, 2010

  Gott Nytt År Prinsessan Chistina! Opererades själv 2003, med behandlingar efteråt. Är ff inte friskförklarad, Men numer så har jag lärt mig att leva med att jag har en bomb inne i mig. Jag är glad för varje år som går, och att jag får vara med. Men behandlingarna är oerhört tuffa. De slår ut allt! Nr 5: Du borde vid det här laget skämmas så det liknar nada! Det är väl jättebra att kändisar går ut och talar om att även de får bröstcancer, och att alla ska känna över sina bröst. Även män, för de kan också få bröstcancer!


 61. Elsa Wendlerdärdetfinnsplats skriver: 25 december, 2010

  Jag önskar Du kan ta det med ro och hoppas verkligen Du blir
  kry igen. Du är alltid så strålande.


 62. annica skriver: 25 december, 2010

  # 57, Solete

  Hoppas du också blir helt frisk, liksom prinsessan Christina och alla andra som kämpar med en svår sjukdom.

  Och så #5 Kryllan då också…


 63. ingrid skriver: 25 december, 2010

  Gott slut och gott mod. Jag har själv opererats för 17 år sedan, är friskförklarad sedan flera år tillbaka, och har hela tiden mått väldigt bra. När operationenen var över så bestämde jag mig för att nu är det borta och jag är frisk, vilket min doktor sa att det är bra inställning att tänka så, har fortfarande den tanken.
  Gott Nytt År till Prinsesan Christina och din familj.


 64. Liselotte skriver: 26 december, 2010

  Jag har träffat Christina många gånger i rödakorssammanhang och någon mer vänlig, rolig och chosefri person får man leta efter. Hon har åkt land och rike runt och talat i både små och stora rödakorskretsar och varit lika uppskattad överallt. När vi frågade henne vad hon skulle kallas blev svaret “Christina Magnuson” och i hela rödakorsvärlden är och förblir hon “Christina”.
  Gott nytt år Christina och ett totalt tillfrisknande önskar jag dig!


 65. Eva Johanssonmarmor-livet.blogspot.com skriver: 26 december, 2010

  Ett gott tillfrisknande Christina Magnusson -du har aldrig setts vackrare än på den senaste Nobelfesten!

  #5 Du kan inte vara sann – säg att det är en ploj?! Känner du till sann värme och medmänsklighet för ALLA människor på denna planet?

  Be the change you want to see in the world!


Annons

Laddar