Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christina missar kungliga uppdraget

22 jul, 2020, 21:00 
Prinsessan Christina på kungamiddag med sin man Tord Magnuson.
Vilket tråkigt besked: Prinsessan Christina, 76, missar det kungliga uppdraget.
Annons
Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

 

Nobelfesten som alltid brukar lysa upp i vintermörkret! Men nu får vi ta oss igenom december utan denna juvel. Många Nobelfans deppar också över att vi därmed går miste om ett av de få årliga tillfällena när prinsessan Christina kliver i sin kungliga galaklädsel. Att se henne glittra i Blå Hallen, iförd något av de kungliga paraddiademen, brukar alltid vara en av höjdpunkterna.

Prinsessan Christina på Nobelfesten
En stor besvikelse att Nobelfesten ställs in – även om det inte var oväntat. Här två av våra Nobelfavoriter: Prinsessan Christina och prinsessan Madeleine.

Prinsessan Christina har inte missat många Nobelfester i sitt snart 77-åriga liv. Förra året lyste hennes vanliga plats vid bankettbordet dock tom och anledningen var ”andra åtaganden” meddelade hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Till saken hör att Christinas näst äldsta barnbarn Edmund fyller år just kring Nobel, närmare bestämt den 11 december. Och kanske var det helt enkelt hans 7-årskalas som gjorde att hon uteblev i fjol?

Prinsessan Christinas barnbarn Edmund Magnuson med pappa Victor Magnuson och mamma Frida Magnuson.
Prinsessan Christinas barnbarn Edmund med pappa Victor och mamma Frida. Edmund är skolkamrat med prinsessan Estelle på Campus Manilla och döpt efter Christinas pappa prins Gustaf Adolf, som alltid kallades Edmund i familjen.

Men 2018 fick vi i alla fall se prinsessan Christina sväva nerför paradtrappan i denna ceriserosa aftonkappa, specialdesignad av Göran Alfredsson på Thalia, som skapat hennes Nobelklänningar i hela 38(!) år.

Prinsessan Christina på Nobelfesten 2018
Prinsessan Christina i cerise och orange på Nobelfesten 2018. Allt matchat med kungafamiljens anrika knappdiadem. Bordskavaljer var Tasuku Honjo, Nobelpristagare i medicin.
Prinsessan Christina på Nobelfesten
Christina – alltid lika elegant. Detta kommer vi att sakna den 10 december!
Annons

Men näst-nästa måndag, den 3 augusti, får kungafamiljen i alla fall anledning att fira. Då fyller Christina 77 år, även om kalaset måste äga rum med social distans. Som 70-plussare tillhör ju prinsessan Christina riskgrupperna för covid-19, precis som kungen och sina systrar.

Prinsessan Christina och Tord Magnuson
Snart dags att fira för yngsta Hagasessan och hennes Tord.

Foto: TT.

Annons