Prinsessan Christinas bakslag – festen ställdes in i sista sekund

Prinsessan Christina på kungamiddag med sin man Tord Magnuson.

Detta var inte bara en fest – utan också ett av prinsessan Christinas få årliga uppdrag. Men nu är allting avblåst i sista sekund.

Prinsessan Christina var en av dem som skulle ha varit på plats när Anders Walls Stiftelse på tisdag planerade att dela ut sina stipendier på Kungl. Musikaliska Akademin på Nybrokajen 11 i Stockholm. En ceremoni som av tradition alltid äger rum på Anders Walls födelsedag.

Men nu är hela festen inställd.

Prinsessan Christina och finansmannen Anders Wall 2018.

Prinsessan Christina med finansmannen Anders Wall 2018. Sedan många år tillbaka är det hon som delar ut Confidencen-stipendierna.

– I ljuset av det raskt försämrade läget vad gäller coronavirusets spridning och antalet nya fall har styrelsen för Anders Walls Stiftelse beslutat att ställa in årets stipendieutdelning, säger Anders Wall själv.

– Detta var inget lätt beslut att fatta, men det görs med hänsyn till er alla. Nu hoppas vi kunna hälsa årets stipendiater välkomna vid en särskild sammankomst senare i vår och räknar med er fulla förståelse för detta beslut – vilket har fattats med hänsyn till er alla.

Finansmannen Anders Wall ställer in årets stipendieutdelning 2020 på grund av risken för coronaviruset.

Anders Wall ställer in – på sin födelsedag.

Prinsessan Christinas årliga uppdrag

– Det var ju 600 gäster, så då tyckte Anders Wall att det var oklokt att samla så många i den här ganska trånga lokalen, säger Cari Hildebrand som är pressansvarig för Anders Walls Stipendier.

– De reaktioner vi har fått har varit full förståelse, ingen har blivit förvånad.  Så nu hoppas vi att kunna genomföra stipendieutdelningen längre fram i vår i stället.

LÄS MER: 12 galaklänningar vi glömt att prinsessan Christina burit

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Cecilia Österberg/TT. Lars Pehrson/TT.