Prinsessan Christinas bakslag inför Nobel – skulle ha gjort comeback

prinsessan christina nobelfesten

Prinsessan Christina har inte missat många Nobelfester i sitt liv. Men förra året tvingades hon tacka nej och nu är det pandemin som sätter käppar i hjulet för "Tittis" Nobel-comeback.
Knepen bakom prinsessornas Nobeldiadem
Slå på ljud

Prinsessan Christina är en otroligt populär medlem av den svenska kungafamiljen och därför är det många som är väldigt glada över att hon, och maken Tord, alltid får egna inbjudningar till Nobelfesten. Paret har gjort succé i Blå hallen under många år men i år blir det förstås helt annorlunda. Pandemin sätter stopp för det stora firandet och alla i kungafamiljen är besvikna. Inte minst Christina.

LÄS MER: Historierna bakom Nobelklänningarna vi aldrig glömmer

Ingen Nobelfest för prinsessan Christina

Christina missade ju dessutom förra årets fest. Då hänvisade hovet till "andra åtaganden" och gav ingen ytterligare info kring prinsessans frånvaro. År 2020 skulle alltså ha blivit Christinas stora Nobel-comeback men istället får hon följa den digitala prisutdelningen hemma från Slottsbacken. Det var förstås inte så här hon hade tänkt sig den 10 december, som brukar vara en dag full av glitter och glamour. Men Christina har varit extra försiktig under coronapandemin, eftersom hon tidigare har varit sjuk i cancer, och förstår förstås Nobelstiftelsens val att ställa in festligheterna.

Så mår prinsessan Christina just nu

Häromdagen var prinsessan Christina ute och gick med sin hund utanför slottet. Det berättar ett ögonvittne för Svensk Damtidning. Och kungens syster såg ut precis som vanligt. De senaste månaderna har förstås varit jobbiga, och hon längtar efter stora släktträffar med barn och barnen, men trots det är Christina alltså vid gott mod.

År 2016 var Christina också hemma istället för att gå på Nobelfesten. Då handlade det dock om att hon precis hade genomgått sin stora cancerbehandling.

Foto: TT