Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christinas besked – dök upp mitt i julfirandet

02 jan, 2020, 17:00 
AvEmma Sanderberg
prinsessan christina
Prinsessan Christina spred kunglig glans i Slottskyrkan på nyårsaftonen tillsammans med både man, barn och barnbarn.
Annons

2012 inleddes en ny tradition i Slottskyrkan på kungliga slottet i Stockholm då portarna öppnades för en nyårskonsert. Initiativet blev en total succé och har sedan dess fortsatt varje år. I år var det Arméns musikkår som framförde klassiker skapade av Schubert, Verdi och Sibelius. Arrangörerna lovade dessutom “traditionell försvarsmusik med en klar ton av nyårsfirande”.

Prinsessan Christina och Tord Magnusson
Det senaste officiella tillfället vi såg prinsessan Christina och Tord Magnusson var under en representationsmiddag i november.

Mitt bland alla gäster syntes plötsligt kungens syster prinsessan Christina med maken Tord Magnuson. Christina och Tord anlände tillsammans med sina barn och barnbarn och väl inne i kyrkan satt ett av barnbarnen tryggt i Tords knä. Det var svärdottern Vicky Andrén som delade med sig av den gulliga bilden på dottern och svärfar på Instagram.

Prinsessan Christina och Tord missade Nobelfesten i år då de var upptagna på annat håll, därför var det extra roligt att få se dem i Slottskyrkan på nyårsafton! Christina är den av kungens systrar som utfört flest officiella uppdrag genom åren, men i samband med sin 75-årsdag meddelade hon att hon skulle “göra ett försök till pensionärstillvaro” och därmed avveckla sina kungliga uppdrag.

Prinsessan Christina njuter av pensionärslivet

Två år tidigare, när Christina var 73 år, drabbades hon av kronisk blodcancer. Men efter två år av tuffa behandlingar delade maken Tord med sig av lyckobeskedet att behandlingen fungerat. Prinsessan Christina njuter alltså numera av “pensionärslivet”, men vi blir alla lika glada när hon plötsligt dyker upp och sprider kunglig glans!

Foto: TT

Annons