Prinsessan Christinas hemliga ord till Sofia – i det privata

Prinsessan Sofia och Christina har en särskild relation!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia är vid det här laget helt varm i kläderna i sin roll som kunglig höghet, men så har det inte alltid varit. En viktig stöttepelare under resans gång har varit hennes ingifta faster, prinsessan Christina. Ända sedan bröllopet med Carl Philip, år 2015, har prinsessan Christina funnits vid Sofias sida och guidat henne. Kungens syster har kommit med, både vad gäller de kungliga uppdragen och livet i stort.

Prinsessan Sofia inspireras av Christina

Sofia har dessutom inspirerats av Christina i sitt val av hjärtefrågor. År 2016 blev hon till exempel hedersordförande för Sophiahemmet – efter prinsessan Christina. Ett ärofyllt uppdrag som kungens syster förstås kunde berätta mycket om.

I en intervju med Dagens Nyheter har prinsparet själva berättat om stödet från faster Titti.

– Prinsessan Christina har alltid funnits till hands och stöttat på ett fantastiskt sätt. Ibland syns det, ibland inte, säger de där.

Sofias och Carl Philips starka ord: ”Näthatet var vår vardag”Läs mer

Christina och maken Tord Magnuson är självklara gäster vid kungliga högtidstillfällen på slottet. Men de träffar även Carl Philip och Sofia privat. Prinsparet är otroligt familjekära och bjuder på middag hemma på Villa Solbacken. Och Christina sitter ofta med vid bordet. Hon är en riktig trygghet, för Sofia, och har även kommit att utveckla en god relation till lillprinsarna, Alexander och Gabriel.

Det måste vara tufft under tiden med corona då de inte kunnat träffas, och därför var återföreningen under minnesgudstjänsten för pandemins offer säkert ett välkommet inslag i en annars dyster och andaktsfull tillställning.