Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christinas sorg vid kungliga skilsmässan

15 jan, 2020, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofias sorg
Uppbrottet i den svenska kungafamiljen chockar många och prinsessan Christina är i sorg. Nu lämnar en viktig familjemedlem den kungliga gemenskapen.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Ännu en skilsmässa i den svenska kungafamiljen. Förförra året valde drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath och Malin Sommerlath att avsluta sitt äktenskap och under tisdagen kom beskedet om att kungakusinen Gustaf Magnuson och Vicky Andrén går skilda vägar efter sex år som gifta.

Prinsessan Christina är förstås i sorg. Gustaf är hennes äldsta son och hon är otroligt fäst vid Vicky, som har varit en viktig del av familjen Magnuson i många år. Paret gifte sig i Ulriksdals slottskapell år 2013 och Vicky var då bedårande vacker i en specialsydd spetsklänning från vän Lars Wallin. Mamma Christina sken som en sol den här dagen och på plats fanns även kungaparet, kronprinsessparet, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Dessutom var drottning Sonja influgen från Norge.

vicky andrén gustaf magnuson
Gustaf Magnuson och Vicky Andrén gifte sig år 2013 och året efter föddes dottern Désirée.

När bruden anlände till kyrkan var det i en ny Bentley. Med andra ord slog familjen på stora trumman och alla gäster trodde förstås att Gustaf och Vicky skulle leva lyckliga i alla sina dar. Året efter föddes parets dotter Désirée och paret klev in i den berömda babybubblan. Så här sa den nyblivna mamman till Svensk Damtidning då:

– Det går riktigt fint att vara småbarnsföräldrar och det är väldigt mysigt förstås.

Men nu har alltså kärlekshistorien fått ett slut. Den 13 januari kom parets gemensamma ansökan om skilsmässa in till tingsrätten. Och prinsessan Christina kan inte längre kalla sin älskade Vicky för svärdotter.

Foto: TT

Annons