Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christinas stora sorg med maken – efter hemska beskedet

11 mar, 2021, 20:30 
Prinsessan Christina tord magnusson
Prinsessan Christina var märkbart rörd efter orden om sorg.
Annons
Johan T Lindwall: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har covidBrand logo
Johan T Lindwall: Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har covid

Under torsdagen deltog fem medlemmar av kungafamiljen i en minnesstund för att hedra pandemins offer, men det var inte den konstellation vi hade förväntat oss. Kungaparet var självklart där, samt den på förhand något oväntade deltagaren prinsessan Christina. Sedan skulle kronprinsessan Victoria och prins Daniel ha varit med men det blev inget med den saken för dem, då de testade positivt för corona tidigare samma dag.

Prinsessan Christina arbetade i konungens tjänst i Drottningholms slottskyrka

Istället fick prins Carl Philip och den höggravida prinsessan Sofia ta deras plats och det blev en känslosam tillställning i Drottningholms slottskapell.

Prinsessan Christina var märkbart tagen av stunden när hon gick upp och läste en bön inför både de närvarande i kapellet och de som tittar i efterhand på SVT:s sändning. Tillsammans med Carl Philip tände hon ljus för de som är saknade och läste några tröstande meningar.

– Vi ber för alla som av olika skäl inte hann ta avsked från sina kära och nära. Ikväll kommer vi till dig med vår oro och ängslan. Hela det brustna i oss alla. Hjälp oss att orka gå vidare, och tack för att ingen enda är glömd av dig, läser prinsessan Christina.

Foto: TT

Annons