Prinsessan Christinas verkliga relation med drottning Silvia

prinsessan christina verkliga relation med drottning silvia

Prinsessan Christina och drottning Silvia är inte bara svägerskor. De är också varandras stora stöttepelare.

När drottning Silvia kom till Stockholms slott, som kungens fästmö och framtida fru, fanns det en person som var extra viktig för henne. Kungens syster, prinsessan Christina. Svägerskorna har blivit riktiga bästisar genom åren och Christina är ju den av hagasessorna som har stannat kvar i Stockholm, medan Margareta och Birgitta bor utomlands och prinsessan Désirée i Västergötland.

Drottningen stöttade Christina under sjukdomstiden

Christina är dessutom den av systrarna som har arbetat flitigast i konungens tjänst. Hon och maken Tord Magnuson bor på Slottsbacken och har en otroligt nära relation till kungen och drottningen. Christina har också hoppat in när det funnits luckor i den kungliga representationen och därmed hjälpt drottning Silvia men en annars väldigt tung arbetsbörda. Dessutom fanns hon vid Silvias sida när boken “Den motvillige monarken” lanserades 2010 och det blev ett stort mediedrev kring kungen och hela familjen.

prinsessan christina drottning silvia

Prinsessan Christina betyder otroligt mycket. Både för kungen och Silvia.

Samtidigt som drottningen har stöttat ‘Titti’ (som hon kallas av de närmaste) när familjen Magnuson har haft det tufft. När Christina drabbades av kronisk blodcancer, år 2016, var drottningen ett ovärderligt stöd och nu senast fanns hon där för familjen när Gustaf Magnuson skilde sig från Vicky Andrén.

Foto: TT