Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristina av Spanien anklagas nu formellt för skattebrott

07 jan, 2014, 10:53 
Annons
Cristina
Inaki

I Spanien anklagas kungaparets dotter, prinsessan Cristina, nu formellt för skattebrott och penningtvätt.

Vi har skrivit om det tidigare, men nu har domstolen på Mallorca insett allvaret i Cristinas inblandning i muthärvan. Hon anklagas nu formellt för skattebrott och penningtvätt.

Härva

Prinsessan Cristina är den första i kung Juan Carlos närmaste familj som dras in i en härva som Cristinas man Iñaki Urdangarin är inblandad i.

Annons

Förskingrat miljoner

Han är åtalad för att ha förskingrat statliga miljoner som betalats ut till en ideell organisation.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Inaki-45

Hertigen själv hävdar att han är oskyldig, och har intygat att prinsessan Cristina inte har något med fallet att göra. En medhjälpare till Urdangarin har dock överlämnat e-postmeddelanden till domstolen där det påstås att även prinsessan Cristina var införstådd med sin makes affärer.

Sofia-1

I samma veva representerar kungafamiljen som vanligt. I går deltog kung Juan Carlos, drottning Sofia, kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia i den traditionella ceremonin “Pascua Militar” på kungliga palatset i Madrid.

Kungen-Juan-Carlos

Det är mycket som tynger kung Juan Carlos av Spanien.

Se fler bilder på Åsas Kungliga Europa>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL

 

Annons