Prinsessan Cristina förlorar hedersutmärkelse

Snaran dras åt – än har inte domen fallit, men prinsessan Cristina blir nu av med sin medalj förärades en gång Barcelonas högsta utmärkelse. Nu har stadens fullmäktige beslutat att ta tillbaka hedersmedaljen.
Cristina-12

Det blir värre och värre för prinsessan Cristina av Spanien ju längre rättegången på Mallorca fortskrider. Inte många vill förknippas med henne längre. Sporthallen i Torreveija har döpts om. Den hette tidigare prinsessan Cristinas sporthall, men sedan Noos-skandalen avslöjades tog man bort namnet. I Barcelona har man också tagit bort Cristinas namn på vissa gator. Nu har det hänt igen.

Cristina

Tidningen El País skriver, att den spanska prinsessan blivit av med sin Guldmedalj, den högsta utmärkelse som staden Barcelona delar ut.

– I veckan röstade kommunfullmäktige för att ta tillbaka hedersmedaljen som prinsessan Cristina en gång fick.

Inaki

Så här såg det ut när paret Inaki Urdangarín och prinsessan Cristina ännu inte var inblandade i skandalen, som har ödelagt deras liv.

Enhälligt slogs det fast att trots att inte kungens syster dömts för något brott, ska utmärkelsen tas ifrån henne. De mer republikan-orienterade partierna som var med i omröstningen hävdade, att åtalet mot prinsessan räcker som tillräckliga skäl för att dra tillbaka medaljen.

cristina

– Prinsessan Cristina förtjänar inte medaljen, menar hennes kritiker.

– Åtalet mot prinsessan Cristina har försvarat ett tillbakadragande av utmärkelsen.

Foto: IBL