Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristina och Inaki emigrerar till Qatar

23 apr, 2013, 11:55 
Annons

Nu kan Spaniens kungahus inte längre blunda för den massiva kritiken. Prinsessan Cristina och Inaki Urdangarin flyttar till Qatar.

Kungens svärson, prinsessan Cristinas make Iñaki Urdangarín, är inblandad i en stor skandal där svarta pengar förts ut ur landet till hemliga konton. Det rör sig om flera miljoner euro.

Annons

Även prinsessan Cristina misstänkt

Just nu pågår den juridiska striden om också prinsessan Cristina ska kallas till domstolsförhör som misstänkt.

I rätten

Förundersökningsdomaren har redan meddelat att han vill ha henne i båset den 27 april. Riksåklagaren har dock överklagat detta beslut då han anser att hon är oskyldig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Jagad prinsessa

Spanska folket är delat. Den ena sidan anser att prinsessan naturligtvis visste vad maken sysslade med, hon satt i styrelsen för hans bolag. Andra anser att en prinsessa aldrig kan ställas inför rätta. Prinsessan själv tiger, jagad av en flock journalister som kräver en förklaring.

Annons

Avskärmar sig från svärsonen

Kungahuset har mycket skickligt avskärmat sig från Urdangarín och prinsessan Cristina finns inte längre med i officiella sammanhang.

Urdangarín har redan tvingats betala skadestånd. Han har också fått alla sina tillgångar frysta och riskerar nu två års fängelse.

Emigrerar

För en vecka sedan meddelade hovet att prinsessfamiljen ska emigrera till Qatar där Iñaki Urdangarín fått jobb som andretränare för Qatars landslag i handboll.

Skandaler

Enligt senaste undersökningen väger opinionen jämt mellan båda sidor, men republikanerna vinner mark.

– Tidigare har det spanska kungahuset alltid lämnats i fred. Storviltsjakter, svarta extraknäck, kvinnoaffärer och storslagna fester har ingen brytt sig om. Men med elefantjakten öppnades fördämningen. Sedan den har det inte gått en dag utan att kungahusets framtid debatterats, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL, All over press

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons