Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristina tvingas vittna inför domstol

09 jan, 2014, 11:32 
Annons
Cristina-12

Fallet “Prinsessan Cristina och Inaki” har blivit en mardröm för det spanska kungahuset.

Prinsessan Cristina slapp vittna inför domstol i muthärvan i april förra året. Men nu är det dags. Prinsessan slipper inte undan sedan domare José Castro lagt fram en 227-sidig rapport i fallet efter ett nio månader långt detektivarbete.

Inaki

– Domare Castro har nya påståenden om att prinsessans namn står på alla möjliga handlingar i samband med den misstänkta “skatteflykten och penningtvätten”, skriver spansk press.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Redan förra året krävde José Castro att prinsessan skulle vittna, men blockerades av en högre domstol. Den 48 -åriga Cristina har upprepade gånger förnekat fel. Åklagaren har accepterat hennes argument, att hon inte hade någon detaljerad kunskap om sin mans affärer.

Inaki-jurist
cristina-tennis

Chefen för kungens hushåll, Rafael Spottorno, har sagt att den treåriga utredningen av prinsessan Cristinas och hennes make Iñaki Urdangarins angelägenheter har blivit en mardröm. Kärnan i allt är ju den ekonomiska kris Spanien genomlidit med nästan 5 miljoner människor utan jobb.

Annons

Maximal respekt

Hovets uttalande i frågan är att vi har maximal respekt för det juridiska beslutet.

Rimmar illa

Inaki-1

Uppskattningsvis har 350.000 familjer blivit vräkta från sina hem sedan kraschen i fastighetsvärden. Det rimmar illa med att det kungliga paret bekostat nio miljoner euro för inköp och renovering av sitt Barcelona-hem.

Kungafamiljen har fått distansera sig från prinsessan Cristina och Inaki. Utåt sett finns numera inga bilder på kungen och drottningen tillsammans med yngsta dottern.

Felipe-1

Så här såg det ut 2011. Prinsessan Cristina och barnen poserar med drottning Sofia och Letizia.

Felipe-barn-1

Sommaren 2013 ser vi Cristinas barn med kusinerna, men själv är hon inte med på bild.

 

 

 

 

Annons