Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristina tvingas betala

11 nov, 2014, 08:54 
Annons
Cristina

Nu orkar prinsessan Cristina le igen. I tre år har hon hållits på sträckbänken – i fredags skingrades de värsta orosmolnen.

Den spanska domstolen har fullt upp med den långdragna processen där kungens syster, prinsessan Cristina och svåger, Inaki Urdangarín varit huvudpersonerna.

Cristina-12

I fredags förra veckan togs fallet upp angående de skattebedrägerier som prinsessan Cristina sägs ha varit intrasslad i.

Annons
Inaki-cristina

Det handlar om hennes mans korruptionsfall, där Inaki Urdangarin och hans affärsbekanta förskingrat miljontals euro i offentliga medel. Nu har domen fallit. Högsta domstolen i Palma på Mallorca har gått med på att släppa de mer allvarliga penningtvätts-misstankarna som har riktades mot henne.

Betala

Det gör att det är möjligt att prinsessan nu skulle kunna avgöra saken genom att betala kvarskatt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Inaki-45

Inaki var tidigare ordförande i Noos Institutet, och tillsammans ska makarna alltså låtit sitt gemensamma bolag, Aizoon, fungera som ” tvätteri”.

Annons
inaki-23

Utredningen har letts av José Castro, en domare med säte i Palma. Han har granskat huruvida Mr Urdangarin använde sina kungliga meriter för att säkra idrottskontrakt.

Inaki

Utredningen har redan pågått i tre år. I juni blev Cristinas bror kung Felipe VI. I Felipes tron-tillträdestal lovade han lagstiftare integritet och öppenhet, som en del av “en monarki för en ny tid.”

Annons

Utfrusen

Cristina-4

Det kungliga hovet har länge tagit avstånd från Inaki Urdangarin. Hans skumrask-affärer vill man inte veta av och han är utfrusen i kungliga kretsar.

Inaki har starkt förnekat att hans fru och andra medlemmar av den kungliga familjen har haft någon direkt inblandning i förvaltningen av stiftelsen,  Noos institutet. Inaki Urdangarin blev hertig av Palma 1997 efter giftermålet med Cristina.

Som en saga

Det var som en saga när det vackra paret gifte sig i Barcelona. Cristina skred in i kyrkan med sin far, kung Juan Carlos, som överlämnade henne till brudgummen, en lång, stilig ung man med en brons-pokal hemma i vitrinskåpet från olympiaden 2000.

Annons
Prinsessan Cristina med sin familj.

Cristina och Inaki fick fyra barn i rask takt och alla barnen gillar sport precis som pappa Inaki.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, IBL

Annons