Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristinas man misstänkt för förskingring

21 nov, 2011, 13:41 
Agneta Nisbeth
Annons

Förre handbollsstjärnan Iñaki Urdangarin misstänks för förskingring av miljonbelopp och har kallats till polisförhör.

Det spanska kungahuset har varit påfallande befriat från skandaler, men nu verkar friden vara slut. Och den som ser ut att ha hamnat i klistret är kung Juan Carlos stilige svärson Iñaki Urdangarin, gift med prinsessan Cristina.

Annons

Miljoner i bidrag

Iñaki var tidigare ordförande för stiftelsen Noos, som ägnade sig åt pr-verksamhet och åt att arrangera konferenser. De fick åtta miljoner euro i bidrag av myndigheterna i Valencia och Balearerna för att arrangera konferenser. Varje konferens gav en miljon euro i vinst och det tros stiftelsens ledning ha lagt i egen ficka.

Slog ifrån sig

Liksom en stor del av de tre miljoner euro som Noos fick för att försöka få de första europeiska olympiska spelen till Valencia, ett projekt som snabbt gick i graven. En person är delgiven misstanke om förskingring, det är Urdangarins kollega Diego Torres. Han har slagit ifrån sig alla anklagelser och säger att det var Iñaki Urdangarin som fattade alla viktiga beslut i Noos.

Riskerar 15 års fängelse

Efter förhör med Torres och husrannsakan på Noos huvudkontor har polisen kallat prinsessan Cristinas make till förhör. Enligt uppgift riskerar han fängelse i upp till 15 år om han fälls! Iñaki och hans familj befinner sig sedan länge i Washington där han arbetar för det spanska telefonbolaget Telefónica, han lämnade Noos styrelse för flera år sedan. Vi får se om han vågar sig hem till Spanien till jul…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons