Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristinas mystiska semester

21 aug, 2019, 08:00 
Prinsessan Cristina
Prinsessan Cristina är puts väck sedan vi senaste såg henne i Monaco. Spekulationerna går vilda i Spanien och man undrar vart den hemliga semestern gick.
Annons

Det blev en mycket diskret sommar för prinsessan Cristina, exkungaparet Juan Carlos och Sofias yngsta dotter. Var är hon? Det finns endast en ledtråd – hon är inte i Bidart, den franska turistorten där hon brukar hålla till om somrarna. Inte har hon varit på Mallorca heller. Där var emellertid hennes barn Miguel, 17, och Irene, 14, med sin mormor, exdrottning Sofia av Spanien och sina kusiner.

drottning sofia med barnbarnen

– Det är överraskande att Cristina ännu inte kommit till Bidart, den enklav på den baskisk-franska kusten där hennes svärmor Claire Libaert samlar hela Urdangarin-klanen varje sommar. Svärmoderns sommarhus i Bidart har varit en perfekt tillflyktsort under alla dessa år då Cristina och hennes barn har förklarats vara “Persona non grata” eller “inte önskad” i Marivent, där kungafamiljen bor sommartid.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Även om många fotografer har stått vakt framför huset, har de inte kunnat knäppa en enda bild av den före detta hertiginnan av Palma eller resten av familjen Urdangarin. De har helt enkelt inte varit där. Det har spekulerats om huruvida Cristina och svärmodern Claire är i USA på semester. I Europa har de då inte varit, påstår spanska Elmundo.

Inaki-Juan-Urdangarin
På bilden ser vi prinsessan Cristinas svärföräldrar Claire och Juan Urdangarin

Cristina ensam i sommar – eller?

Ensamma sommarkvällar utan maken har det i alla fall varit. Cristinas make Iñaki Urdangarin kommer inte långt. Han sitter, där han sitter i sin fängelsecell. Stekvarmt har han haft det i den värmebölja som låg som ett lock över den Iberiska halvön i juli. Det är klart att paret längtar efter varandra och att det måste vara hemskt att inte kunna tillbringa tid ihop.

Inaki och Haakon av Norge
På bilden ser vi Haakon av Norge och Inaki Urdangarin i augusti 2005.

Cristina och Iñaki har fyra barn tillsammans och har alltid umgåtts och haft det härligt med familjen. De solade och badade med prins Haakon, prins Kyril av Bulgarien och hade vänner i alla kungahus.

Annons

Var är prinsessan Cristina?

Tiden efter avslöjandet om Noos-skandalen är knappast som förr. Skammen är total. Umgänget borta. Cristina har fått semestra ensam.– Hon har behövt tid för sig själv, skriver en spansk sajt, medan en annan hävdar att hon har en hemlig “vän” i sitt liv.Långläsning! Så riskerade Cristina monarkinLäs mer

Prinsessan Cristina

Prinsessan Cristina av Spanien har inte setts till sedan i början av juli då hon var i Monaco och invigde Salvator Dalí-utställningeni sällskap med furst Albert. Inte en bild på Cristina har vi sett på hela sommaren. Vi har kunnat se nya, fina bilder från Mallorca på spanska kungafamiljen. Felipe och Letizia poserar med barnen och allt ser underbart ut. Även exdrottning Sofia har setts semestra med alla barnen till både dottern Elena och Cristina. Prinsessan Elena var i Finland med pappa Juan Carlos och hon stöttade honom när han kappseglade i Hangö. Men var är systern, prinsessan Cristina? Alla undrar. Men ingen vet!

Foto TT

Annons