Prinsessan Delphine byter namn

Kungen har till slut tvingas ta sin dotter till sitt hjärta. Här är beviset på att landet har en ny prinsessa.
Slå på ljud

Kung Albert II har länge varit en av Europas mest omskrivna kungligheter. År 2013 valde han att kliva av tronen för att ge plats åt sin son, Philippe av Belgien. Men han kom inte undan rampljuset för det.

2005 hade nämligen en konstnär vid namn Delphine Boël trätt fram i offentligheten och hävdat att Albert var hennes biologiska pappa. Albert vägrade länge att kännas vid Delphine och ärendet hamnade i de belgiska domstolarna.

Belgien har fått en ny prinsessa – hennes namn är Delphine

Prinsessan Delphine och kung Albert.

Delphine är Europas nyaste prinsessa!

Ett DNA-test bekräftade att Delphine var "den äkta varan". I år, 2020, fick hon det slutgiltiga erkännandet. Delphine ska numera tituleras som prinsessan Delphine av Saksen-Coburg och hennes två barn, Josephine och Oscar, har fått titlarna prinsessa respektive prins.

Och det verkar som att Delphine trivs i sin nya roll. På både Facebook och Instagram har hon bytt namn till just prinsessan Delphine av Saksen-Coburg. Det visar att 54-åringen omfamnat sin titel fullt ut. Och konstigt vore annat, eftersom hon kämpat för den i femton år!

Det belgiska kungahuset har också långsamt införlivat Delphine i gemenskapen, trots Alberts initiala motstånd. Delphine har fått träffa både sin bror, kung Philippe, och sin förlorade fader, ex-kung Albert.

LÄS MER: Stort bakslag för prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill

Kungens hårda ord: "Du får aldrig ringa mig igen"

Delphines mamma, baronessan Sybille de Selys Longchamps, hade en affär med Albert mellan 1966 och 1984, alltså när han fortfarande var prins och inte kung ännu.

I boken “Cutting the Cord” beskriver Delphine själv hur hon fick höra sanningen från sin mamma som 18-åring. Då försökte hon ta kontakt med sin pappa – vilket slutade i ett mindre trauma.

– Du får aldrig ringa mig igen. Du är inte min dotter, ska Albert II ha sagt under deras enda telefonsamtal.

LÄS MER: Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett i skandal – kvinna träder fram