Bara i Svensk Damtidning: Prinsessan Désirées 80-årsfest i Stockholm

Prinsessan Désirées 80-årsfest i Stockholm

Under lördagen hölls kungafamiljens festliga 80-årsfirande för prinsessan Désirée. Hon hyllades med en middag och enligt uppgift till Svensk Damtidning ska den ha ägt rum ute på hennes barndoms Haga slott.

Det var ju där som hon och systrarna Margaretha, 83, Birgitta, 81, och Christina, 74, växte upp och för dem sitter det många gamla fina minnen i väggarna.

Hagasessorna kliver in i en svart Volvo vid Drottningholm slott

Hagasessorna Birgitta och Margaretha på väg mot festen. Prinsessan Désirée fyllde egentligen redan förra lördagen, men då var hon i Venedig tillsammans med sin familj.

Under sena eftermiddagen lämnade kungaparet och alla Hagasessorna – utom prinsessan Christina – Drottningholms slott i bil. Christina och hennes man Tord Magnuson bor ju mittemot Stockholms slott och åkte troligen direkt. I sällskapet fanns även prinsessan Désirées svägerska Irma Silfverschiöld.

Egentligen fyllde prinsessan Désirée 80 redan förra lördagen, den 2 juni, men då var hon i Venedig tillsammans med sin familj. Men nu får kungafamiljen och systrarna alltså chansen att hylla henne.

Prinsessan Birgitta bredvid prinsessan Désirée i kyrkbänken under Adriennes dop

Prinsessan Birgitta satt mellan prinsessan Désirée och äldsta systern Margareta i kyrkbänken under Adriennes dop

Läs mer: Från luftpussarna till Nicolas gosekanin! Så var prinsessan Adriennes dop

Désirée är den tredje av Hagasessorna som fyller 80 och det har blivit tradition att kungen hedrar dem med en födelsedagsmiddag. Prinsessan Margaretha firades på Stockholms slott i oktober 2014, och bland gästerna fanns många av hennes kära vänner från skoltiden. För prinsessan Birgitta var det stor smokingfest på Drottningholms slott i januari förra året, med bland andra Lill-Babs på gästlistan.

Läs mer: Madeleines lycka – Hagasessorna återförenade vid dopet!

Drottning Silvia sitter i en bil

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren. Hon kan dock inte bekräfta våra uppgifter om middagen på Haga.

Läs mer: Hagasessornas ord om saknaden: ”Pappa har blivit min idol”

Foto: Patrik Österberg, TT