Prinsessan Désirées och kungens gemensamma intresse

kung carl hustaf prinsessan desiree

Prinsessan Désirée, eller diskreta Désirée som hon också kallas, har genom åren varit extremt hemlighetsfull när det kommer till livet på Koberg slott. Men en detalj har hon valt att avslöja!

Prinsessan Désirée, 81, valde tidigt ett liv utanför det kungliga strålkastarljuset. Hon har aldrig haft några officiella åtaganden och några detaljer om vardagen på slottet Koberg, två mil söder om Trollhättan, delar hon sällan med sig av.

Désirées hemliga avslöjande

Men Svensk Damtidning har, som ni vet, nyckeln till många stängda dörrar och för några år sedan gjorde vi en exklusiv intervju med landets hemligaste prinsessa.

prinsessan desiree

Prinsessan Désirée är landet hemligaste prinsessa.

Då berättade hon att hon ofta får besökt av lillebror kungen. Det är nämligen på Kobergs ägor som den kungliga jakten äger rum, varje år. Dessutom har de ett annat gemensamt intresse; matlagning!

– Jag är road av mat. Vi är en riktig matfamilj. Det har vi alltid varit.

Och precis som kungen så äter hon helst mat, som kommer från de egna markerna.

– Vilt kött är både nyttigt och gott. Det ligger i tiden att äta sådant, liksom fisken vi fångar i sjön här i närheten. I trädgården kan man också alltid hitta något. Häromdagen tog jag upp rabarber och gjorde en paj, berättade prinsessan i intervjun.

hagasessorna

Hagasessorna träffas inte så ofta nuförtiden. De lever fyra helt olika liv.

För tre år sedan förändrades Désirées liv för all framtid. Då somnade hennes stora kärlek, och älskade make Niclas Sillfverschiöld in efter en tids sjukdom. De vigdes i Slottskyrkan år 1964, samma år som prinsessan Margaretha svarade ja till sin John Ambler på Öland. Désirée och Niclas fick sedan barnen Carl, Christina, och Helene, samt flera barnbarn.

Foto: TT, Johan Söderlund