Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Dianas bil såldes på auktion – chockerande summan!

28 aug, 2022, 08:00 
AvSimon Holm Stålhand

Oj, det var inte lite...

Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Prinsessan Diana har under de senaste veckorna blivit väldigt omskriven. Inte konstigt, med tanke på att det kommer fram nya och okända uppgifter i och med att dokumentären om hennes liv snart rullar igång.

Nyheten den 31 augusti 1997 chockade en hel värld. Prinsessan Diana, världens mest fotograferade person, var död. Hon hade försökt fly undan paparazzifotografer och omkommit i en bilolycka i Paris.

Snart har det gått 25 år efter den tragiska och fruktansvärda händelsen. I böcker, dokumentärer och filmer har man försökt kartlägga vad som gick snett den dagen.

Prinsessan Dianas bil såldes för miljonbelopp

Historien om prinsessan Diana har berört många och det betyder också att auktionsvärdet för prylar som har med Diana att göra kan vara högt.

Som hennes bil, exempelvis.

Bilen, en Ford Escort RS Turbo, var prinsessan Dianas fordon från 1988 och tre år framåt. Under åren syntes den på flera bilder då prinsessan var ute på shoppingrundor vid lyxbutiker i Chelsea och Kensington.

Nu rapporterar BBC att bilen har sålts på en auktion i London, bara dagar före dödsdagen.

Prinsessan Dianas bil såldes på auktion
Prinsessan Dianas bil såldes på auktion.

Enligt uppgifter så var intresset stort kring bilen och under auktionens gång fick firman in fler telefonbud än vad man fått de senaste 12 åren.

Annons

Till en början låg priset för Forden på 100 000 pund, motsvarande nästan 1,3 miljoner kronor. Men sedan hände något oväntat.

Priset steg. Det vinnande budet kom in på 730 000 pund, drygt nio miljoner svenska kronor.

Auktionshusets bilspecialist, Arwel Richards menar att det finns flera anledningar till det höga priset. Det är inte bara att bilen är ovanlig, det har givetvis med vem som ägt den tidigare.

Köparen, som ännu är anonym, är brittisk och kommer från Cheshire.

– Han kommer att ha ett av de bäst bevarade exemplaren av den här modellen någonstans, och även den del av social historia som kommer med bilen, säger Richards till BBC.

Annons