Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Dianas mest ikoniska modeögonblick

08 jul, 2022, 15:08 
Prinsessan Diana

Prinsessan Diana var en sann stilikon och skapade trender som lever vidare än i dag.
Här är några exempel på när den kungliga stilikonen tagit modevärlden med storm.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan DianaBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Diana

Prinsessan Diana har beskrivits som en av våra största stilikoner genom tiderna. Hon gick ofta sin egen väg och skapade trender som lever vidare än i dag. Den tidlösa stilen har även inspirerat hertiginnorna Kate och Meghan, som flera gånger synts i liknande kläder.

Det verkade inte spela någon roll om det var vardag eller fest, Diana lyckades alltid ta modevärlden med storm, oavsett om det var en färgstark kostym eller ett par denim-jeans.

Bröllopsklänningen

Det är svårt att beskriva prinsessan Dianas moderesa utan att nämna bröllopsklänning. I en skräddarsydd och härligt marängfärgad bröllopsklänning med stora puffärmar sa hon ja till prins Charles 1981.

Annons
Prinsessan Diana och prins Charles
Prinsessan Diana bar en vacker och specialsydd bröllopsklänningen när hon gifte sig med prins Charles 1981.

Vardagsstilen

Från bröllop till vardag. Diana syntes ofta i mer avslappnade kläder som skjorta och jeans. Hon var en mästare på att fånga en stilren vardagslook utan krusiduller. Hon må ha varit en prinsessa i kungafamiljen, men i modevärlden var hon drottningen av denim.

Prinsessan Diana
Ibland räcker det med ett par jeans och en vit skjorta för att se trendkänslig ut.

The Revenge Dress

Diana såg strålande ut i den svarta klänningen som blev en av hennes mest kända outfits. Hon bar den samma dag som det avslöjades att prins Charles hade en affär. Designern Christina Stambolian låg bakom klänningen som senare fick namnet The Revenge Dress.

Annons
Prinsessan Diana
Prinsessan Diana bar den svarta klänningen samma dag som det avslöjades att prins Charles hade en affär. Den fick senare namnet The Revenge Dress.

Pärlklänningen

Prinsessan Diana
Prinsessan Diana i en vacker pärlklänning framtagen av favoritdesignern Catherine Walker.

Prinsessan Diana i en härligt broderad crepe-klänning med pärlor. Klänningen var designad av Catherine Walker, prinsessans favoritdesigner. Här hade hon dessutom kompletterat med ett par snygga och exklusiva örhängen.

Cykelshortsen

Ibland behöver det inte vara så himla komplicerat. Man kan skapa trender med en enklare outfits, vilket prinsessan Diana gjorde när hon bar en sportigare look bestående av en collegetröja och ett par cykelshorts.

Foto: TT/Instagram

Annons