Prinsessan Elena gick ensam på bio

Elena
Princess Elena attends the premiere of the documental film Camino

Prinsessan Elena är Juan Carlos och Sofias äldsta barn och har inte funnit den rätta efter separationen med Jaime de Marichalar.

I år skulle den spanska sessan firat 20-årig bröllopsdag. Men trots att hon och exmannen kämpade för sitt äktenskap länge och väl, kraschade det och de gick skilda vägar efter 14 år.

Hon var först med att skilja sig

Aldrig tidigare hade ett barn till en spansk, regerande monark skilt sig.

Lever ensam med barnen

Hon lever i dag ensam efter skilsmässan, men enligt ryktena finns det ingen brist på intresserade män. Men när det var dags i veckan för premiären av dokumentären “Camino a la Escuela” i Madrid, hade hon inget manligt sällskap.

Bor i olika länder

Julen har hon tillbringat med skandal-systern Cristina och hennes stora familj. De har fått fly Spanien efter åtal och brottsmisstankar. Inte så roligt för Elena, som nog gärna velat ha sin syster på närmare håll.

På bilden här ovan ser vi prinsessan Elenas mormor, Frederica, drottning av Grekland, med grekiske prinsen Philip Mountbatten, (drottning Elizabeths make). De anlände i öppen landå  till Buckingham palace i London den 9:e juli  1963.
Frederica

Ja, inte har det varit helt lätt för Sofia av Spanien, som själv fostrats av en kung och drottning i Grekland. Sofias mamma var född tysk prinsessa av Hannover.

elena-4

Det var en stor dag när prinsessan Elena gifte sig. Det var det första kungliga bröllopet i Spanien på nära 90 år. När Elena skred fram till altaret i Sevilla 1995 kunde ingen ana att äktenskapet som hon precis skulle ingå, slutade abrupt efter 14 år.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Stella Pictures, IBL