Prinsessan Elenas son vårdas på sjukhus efter skottskada

Spanska prinsessan Elena.

Kung Juan Carlos och drottning Sofias barnbarn Felipe Juan Froilan de Marichalar har skadats i en olycka – pojken sköt sig själv i foten!

Vi ser här bilder på drottning Sofia och prinsessan Elena som kommer ut från sjukhuset i Madrid och fick snällt svara på reportrarnas frågor. De hade då precis hälsat på Elenas son Felipe Juan Froilan de Marichalar som nu vårdas för den skottskada han ådragit sig i helgen.

Ni ser honom på en bild tagen vid ett tidigare tillfälle på bilden här nedan.

Hos pappan

Pojken ska i alla fall inte fått några svårare skador uppger spanska och brittiska medier. Olyckan ska ha inträffat på pappans lantegendom då den 13-årige grabben lyckades avlossa ett skott med att gevär, berättar BBC.

Enligt lag får inte barn under 14 år ha hand om vapen, så det hela kan mycket väl bli ett fall för rätten. Under olyckstillfället fanns både pappan Jaime de Marichalar och Felipe Juan Frolians syster Victoria Federica i närheten.

Obehagliga minnen

Det hela väcker tyvärr också en del obehagliga minnen, som bekant var ju kung Juan Carlos inblandad i en fruktansvärd olycka som tonåring då hans bror avled efter en skottskada.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Härlig retrobild på spanska kungafamiljen››

Hur ska det gå för Inaki och Cristina››

Prinsessan Elena firade födelsedagen med sina barn››

Här kan ni se ett nyhetsinslag från Spanien om olyckan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=vtZ7oecywew