Prinsessan Elisabeth: "Jag känner mig ensam!"

04 jan, 2016, 09:01 
https://image.svenskdam.se/asa_cropped-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471213&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Annons
Elisabeth

Först var hon tvungen att flytta från sitt älskade hus i Holte, och nu är hon ensam och isolerad i Sorgenfri. Det säger 80-åriga prinsessan Elisabeth själv i en intervju med danska Her&Nu.

ibl

Princess Elisabeth föddes i Sorgenfri, och hon bodde med sina föräldrar, arvprins Knud och arvprinsessa Mathilde, tills hon var 25 år gammal.

Annons
Elisabeth-7

Men det är med viss sorg att hon har flyttat tillbaka till sitt barndomshem:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag kan känna sig lite ensam ibland, säger prinsessan Elisabeth, som är kusin till drottning Margrethe och barnbarn till kung Christian X.

Drottning Margrethe har gett sin kusin tillåtelse att stanna kvar på slottet. Elisabeth är tacksam. Hon var tvungen att flytta från sitt 288 kvadratmeter stora hus i Holte tidigare i år. Elisabeth hade inte råd att bo kvar.

– Hittills har jag bara fått disponera matsalen, men jag kan inte bjuda in gäster, så länge hela röran – min packning från huset – står där. Här i Sorgenfri ser jag nästan inget folk.

Annons
sorgenfritat

Slottet är lite isolerande, men jag har lyckligtvis fortfarande min bil så jag kan komma ut om jag orkar “, säger prinsessan Elisabeth till Her & Nu.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, kongehuset.dk

Annons