Prinsessan Elisabeth: "Jag känner mig ensam!"

Prinsessan Elisabeth: "Jag känner mig ensam!"

Elisabeth

Först var hon tvungen att flytta från sitt älskade hus i Holte, och nu är hon ensam och isolerad i Sorgenfri. Det säger 80-åriga prinsessan Elisabeth själv i en intervju med danska Her&Nu.

ibl

Princess Elisabeth föddes i Sorgenfri, och hon bodde med sina föräldrar, arvprins Knud och arvprinsessa Mathilde, tills hon var 25 år gammal.

Elisabeth-7

Men det är med viss sorg att hon har flyttat tillbaka till sitt barndomshem:

– Jag kan känna sig lite ensam ibland, säger prinsessan Elisabeth, som är kusin till drottning Margrethe och barnbarn till kung Christian X.

Drottning Margrethe har gett sin kusin tillåtelse att stanna kvar på slottet. Elisabeth är tacksam. Hon var tvungen att flytta från sitt 288 kvadratmeter stora hus i Holte tidigare i år. Elisabeth hade inte råd att bo kvar.

– Hittills har jag bara fått disponera matsalen, men jag kan inte bjuda in gäster, så länge hela röran – min packning från huset – står där. Här i Sorgenfri ser jag nästan inget folk.

sorgenfritat

Slottet är lite isolerande, men jag har lyckligtvis fortfarande min bil så jag kan komma ut om jag orkar “, säger prinsessan Elisabeth till Her & Nu.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, kongehuset.dk