Prinsessan Estelle går på Calle Flygares Teaterskola

NU GRATIS

Prinsessan Estelle är en liten kavat person, som redan charmat svenska folket. Nu tar hon steget upp på scenen och med sina medfödda skådespelartalanger kan vi ana att en stjärna på uppåtgående. Estelle betyder ju just stjärna, så det passar bra!

Estelle såg enligt uppgift till Svensk Damtidning förväntansfull och glad ut.

Det var tidigare i veckan som prins Daniel och prinsessan Estelle dök upp på Calle Flygares Teaterskola i Vasastan i Stockholm.

Där fanns en rad andra barn som också skulle börja på kursen. Tryggt för den lilla tronföljaren att ha sin snälle pappa med sig. Prins Daniel är en mycket omtyckt person och har en lugnande inverkan med sitt naturliga och skämtsamma sätt.

Prinsessan Estelle

Calle Flygare är en anrik teaterskola med massor av roliga kurser för alla åldrar och nivåer. Lärarna är mycket kompetenta och flera av eleverna har gått vidare och blivit skådespelare på heltid. En av de populära lärarna är Mikael Perlitz, som vi numera ser en hel del av på tv i Telenorreklamen.

Michael Perlitz

För en blivande drottning är det helt rätt att lära sig dramaturgins hemligheter. Knep som man kan lära sig på teaterskolan är exempelvis att artikulera och att tala med bukstödet, vilket kan vara bra när man ska hålla föredrag eller tal. Då anstränger man inte rösten och hörs i stora salonger. Kungligheter har ofta den uppgiften att prata inför många människor.

Blyg prinsessa

Det går också att bli av med sin blyghet. Övning ger färdighet. Det är mycket lärorikt att ställa sig på en scen inför publik och agera. Det är också nyttigt att få verktygen hur man snabbt lär sig läsa manus.

Svensk Damtidning avslöjar! Prinsessan Madeleine kommer inte hem till Nobel

Egentligen borde ju prinsessan Madeleine ha gått en teaterkurs, kan man tycka, för att överkomma sin blyghet.

– Jag gillar inte att stå i centrum, sade prinsessan Madeleine när hon medverkade i tv-showen Skavlan på SVT för två år sedan.

Prinsessan Estelle

Kanske hade det varit annorlunda om hon gjort som systerdottern Estelle, som bestämt sig för att börja med teater?

Kronprinsessan Victoria å sin sida fick hjälp av Margaretha Krook, som var en av 1900-talets mest betydande svenska skådespelare med talang för såväl dramatik som komik. Krook kom till slottet och lärde ut sina färdigheter till Victoria, som verkligen tog till sig sättet att tala. Vi hör i dag när Victoria håller anföranden hur hon skickligt pauserar och betonar orden så att åhörarna lyssnar. Retorik är en konst.

Prinsessan Estelle kan nu alltså förena nytta med nöje när hon börjar spela teater. Och roligt blir det också hemma på Haga. Man kan ju redan nu föreställa sig hur hon övar inför mamma, pappa och lillebror Oscar. Ett litet julspel med Estelle i huvudrollen vore en riktig publikmagnet!

Prinsessan Märtha Louise och Adrienne Bönnelyche

I kungahusen ute i Europa finns det många prinsessor som gillar att stå på scen. prinsessan Märtha Louise av Norge har rest land och rike runt med sina ”sago-föreställningar”. Hon har själv skrivit barnböcker, som hon läst upp med olika röster från scenen och gestaltat de olika figurerna i boken med rörelser. Märtha har visat på en riktig skådespelartalang, vilket Svensk Damtidning har bevittnat på Junibacken på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Prinsessan Theodora av exkungahuset Grekland

I dagarna har vi också kunnat bevittna exprinsessan Alexandra av Danmark uppträda på scen som sångerska. Men även prinsessan Theodora av exkungariket Grekland har satsat heltid på teatern. Hon läste drama på Brown University i USA och var där ”inkognito” under namnet Theodore Greece. Hon fick sin examen 2006 och flyttade senare till Los Angeles.

Prinsessan Theodora av exkungahuset Grekland

I Hollywood gjorde hon sin tv-debut som sekreteraren Alison Montgomery i långköraren Glamour den 5 december 2011. Det sägs att både föräldrarna Konstantin och Anna-Marie av exkungariket Grekland, moster drottning Margarethe av Danmark och släktingen drottning Elizabeth av Storbritannien satt fastklistrade framför tv:n den kvällen.

Här nedan kan ni se ett klipp med aktrisen prinsessan Theodora på röda mattan.

Läs också:
Se ex-prinsessan Alexandras första live-uppträdande

Inspireras av prinsessans Sofias höstlook

Experten förklarar: “Därför bär Meghan mörkblått”

Foto: IBL