Prinsessan Estelle på kälktur i snön

estelle-ibl

Även prinsessan Estelle fick följa med på resan. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog med sig dottern till Umeå som fick åka kälke i snöyran.

Inte bara kronprinsessparet utan även deras söta dotter prinsessan Estelle närvarande under lördagen vid invigningen av Umeå 2014, Europas kulturhuvudstad.

daniel-victoria-estelle-ibl

Lördagen inleddes med ett besök på Umeå Universitets konstnärliga campus, det vill säga Arkitekthögskolan, Designhögskolan, Konsthögskolan, Bildmuseet och Humlab-X. Rektor Lena Gustafsson stod värd för besöket. Det konstnärliga centrumet ligger i en byggnad ritad av den danska byrån Henning Larsen Architects i samarbete med White arkitekter.

estelle-2-ibl

Därefter besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Arkitekthögskolan där de togs emot av Julia Ternström som är studierektor. Därefter fick de lyssna till en föreläsning av professor Roemer van Toorn.

victoria-estelle-ibl

Efter lunchen, som hölls inne i Konstateljén på Designhögskolan, besökte kronprinsessparet och prinsessan Estelle centrala Umeå för att se en del av alla de upplevelser som är öppna för alla invånare och besökare i Umeå.

estelle-ste

Prinsessan Estelle i närbild.

estelle-daniel-victoria-ibl

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

estelle-ibl

Prinsessan Estelle var varmt klädd i kylan.

estelle-victoria-ibl

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

victoria-hovet

Kronprinsessan i samspråk med författaren PO Enquist i samband med fredagens middag på residenset.

Av Agneta Nisbeth

Fotio: IBL, Stella Pictures och Kungahuset.se

Se en film från dagen här:

httpv://vimeo.com/85602347