Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Estelle – stora succén som kungens sidekick!

Prinsessan Estelle kungen kronprinsessan Victoria guldbron Stockholm

Prinsessan Estelles uppdrag som morfar kungens sidekick – vilken megasuccé! Och missa inte handväskan.
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!
Slå på ljud

Prinsessan Estelle var dagens lilla, stora överraskning! För plötsligt stod hon där bredvid morfar kungen, mycket rak i ryggen och med handväskan, självklart prydd av en häst, i ett mycket stolt grepp.

Den nya Guldbron vid Slussen i Stockholm skulle invigas – och kungens gulliga sidekick gjorde supersuccé. Samtidigt som det faktiskt också var en fin kunglig tradition som upprätthölls, mitt i allt det bländande nya.

För detta, att det var tre generationer av kungafamiljen som var på plats, det var ett eko från oktober 1935, när den gamla så kallade Klöverblads-slussen invigdes. Och den gången var det kungens farfarsfar Gustaf V som klippte bandet, uppbackad av sin son kronprinsen (kungens farfar) och sonson (kungens pappa arvprins Gustaf Adolf).

– Och i dag, 85 år och tio dagar senare, står jag här i sällskap av min dotter, kronprinsessan och lilla prinsessan Estelle, sa kungen med ett leende och en snabb gest bort mot Victoria.

Prinsessan Estelle – hjälpte kungen inviga Guldbron

Så prinsessan Estelle fick vara med om en milstolpe i Stockholms historia, och såg ut att tycka att det var högtidligt att få vara en av de allra första som gick över den nya bron.

Prinsessan Estelle Kungen Kronprinsessan Victoria

En viktig länk mellan dagens och morgondagens Stockholm: ”Härmed förklarar jag den nya Slussbron invigd!” sa kungen, ”Må den vara till nytta och glädje för många generationers huvudstadsbor och besökare!”

Bakom tågade ett helt gäng barn i hennes ålder, som representanter för nästa generations Stockholmare, och Estelle vände sig om flera gånger och spanade nyfiket. Hon är ju så social och hade nog tyckt att det hade varit kul att få hänga lite även med dem.

Kungen Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle Guldbron Slussen Stockholm

En stolt Estelle med morfar kungen, mamma Victoria – och med sin fina handväska.

Men väl framme på Gamla stan-sidan så var det slut på dagens uppdrag, och Estelle fick snällt hoppa in i den kungliga limousinen och åka hem.

LÄS OCKSÅ: Victorias oväntade kommentar om Estelle

LÄS OCKSÅ: Nya bilden avslöjar Estelles stora förändring

Foto: TT.