Prinsessan Estelle väcker uppståndelse – med sina kläder

Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle drar blickar till sig med sina kläder.

Prinsessan Estelle firar snart en väldigt viktigt födelsedag. Den lilla flickan, som nyss var ett litet knyte på BB, har hunnit bli tio år gammal. Overkligt!

Upptäckten om prinsessan Estelle

Och för varje år som går blir hon bara mer och mer lik sin mamma. Som den brittiska tabloiden Daily Mail skrev vid ett tillfälle, när Estelle och kronprinsessan Victoria invigde Guldbron vid Slussen i Stockholm tillsammans.

"Äpplet har inte fallit långt från modeträdet i den svenska kungafamiljen, där prinsessan Estelle såg ut som en minitatyrkopia av sin mamma kronprinsessan Victoria under ett offentligt framträdande i Stockholm i dag", skrev Daily Mail då.

Men det är inte bara den fysiska likheten med Victoria som gör att Estelle blir uppmärksammad i utländsk press. Danska Billedbladet har gjort en annan observation.

"Prinsessan Estelle, 9, har flera gånger haft på sig sin mamma kronprinsessan Victorias kläder från barndomen, bland annat vid kungliga dop och Victoriadagen", skriver tidningen.

Andra exempel: då har Estelle haft på sig Victorias klänningar

Prinsessan Estelle

Kolla på Estelles härliga klänning!

Under den senaste Victoriadagen hade Estelle på sig samma klänning som kronprinsessan hade på sig på Victoriadagen 1986. Och när mor och dotter gemensamt tog emot granar från studenter på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Östra valvet på Stockholms slott till julen år 2016 gjorde Estelle succé i Victorias klänning.

Ni minns säkert prins Julians dop. Där hade Estelle på sig en annan av Victorias klänningar från just 1986. Så Billedbladet har helt rätt i sin spaning: Victoria älskar att klä upp Estelle i bekanta plagg.

Vår mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén älskar den här traditionen.

– Man känner verkligen historiens vingslag när Estelle bär Victorias gamla klänningar. Mor och dotter är inte bara lika till utseendet utan kronprinsessan vet allt om att vara en ung prinsessa med den kungliga världen framför sig. Det är fint av Victoria att väva in sitt hållbarhetstänk i det egna familjen men framförallt kan kläder skänka trygghet och visst måste det vara speciellt för Estelle att veta att flera klänningar har varit med på den kungliga arenan förut. Burna av tryggheten själv. Mamma Victoria, säger Ellen.