Prinsessan Estelle var inte med på slottet

prinsessan estelle var inte med på slottet

Två prinsar men bara en prinsessa. När Haga-familjen gjorde entré på slottet under onsdagen lyste prinsessan Estelle med sin frånvaro. Vi berättar varför.

Traditionen med att kungafamiljen tar emot julgranar på slottet har pågått ändå sedan 1960-talet. Och det här året var det lillprins Oscar som fick äran att välja gran först. En alldeles egen att ta hem till pojkrummet på Haga.

Prinsessan Estelle följde inte med till slottet

Men när kronprinsessparet gjorde entré i Östra valvet, med lillprinsen i släptåg, var det dock många som undrade varför inte Estelle var med. Vi har talat med hovet som berättar att prinsessan går i skolan som vanligt. Campus Manilla har sin julavslutning under torsdag. Än är det alltså inte jullov för Victorias och Daniels 7-åring.

Under fredagen var det luciatåg på Estelles skola men tyvärr fick prinsessan hoppa över lussandet. Hon var nämligen förkyld, enligt uppgifter till Svensk Damtidning.

Men lillebror Oscar kunde ta en dag ledigt från förskolan för att välja ut granar. Han är en riktig charmprins och hälsade fint på studenterna från Sveriges lantbruksuniversitet.

Förra året var det prins Alexander som var på plats i tomteluva för att ta emot granarna tillsammans med pappa prins Carl Philip, men i år lämnade han alltså över stafettpinnen till sin kusin.

Nu väntar ett lite härlig julledighet för kronprinsessfamiljen och det blir både mys med mormor och morfar ute på drottningholm och utflykter i Ockelbo med farmor Ewa och farfar Olle.

Foto: TT