Prinsessan Estelles fina gest till farmor Ewa

prinsessan estelle

Estelle och Oscar kan inte åka till Ockelbo, på grund av coronaviruset. Men prinsessan hittar sätt att bry sig om farmor Ewa ändå!

Kungafamiljen befinner sig i en speciell situation. Deras vanliga representationsarbete kan inte pågå som vanligt, på grund av coronaviruset, och kungen och drottning Silvia har lämnat Stockholm och befinner sig på Stenhammar slott, på obestämd tid.

Estelle och Oscar går i skolan som vanligt. Men de märker förstås också att någonting är på gång. Och känner vi Victoria och Daniel rätt har de berättat om coronaviruset, på ett pedagogiskt sätt. En stor skillnad i Haga-barnens liv är dock att de inte kan åka till Ockelbo, och hälsa på farmor Ewa och farfar Olle, i nuläget. Daniels föräldrar är båda över 70 år och befinner sig därför i riskgruppen.

Estelles samtal till farmor Ewa

Däremot pratar prinsessan Estelle ofta med farmor Ewa i telefon – och via FaceTime. Ett enkelt, och mysigt sätt, att hålla kontakt med barnen. Prinsessan har en otroligt nära relation till sin farmor och hon älskar det enkla livet på Smältvägen. När Estelle och Oscar är i Ockelbo kan de bete sig som vilka barn som helt. Där får syskonen uppleva en riktig fristad, utan kungliga plikter och människor som tittar.

LÄS MER: OSCARS RELATION MED FARMOR EWA

Men kronprinsessparet tar förstås de säkra före det osäkra och i nuläget får Estelle helt enkelt nöja sig med att ringa till sin farmor. Och visst går det bra att berätta om skoldagen, och alla kompisarna, på det sättet också.

Foto: TT