Prinsessan Estelles första digitala uppdrag!

15 maj, 2020, 12:05 
Kronprinsessan Victoria och hennes dotter prinsessan Estelle
Snart får vi se prinsessan Estelle igen: Enligt våra uppgifter ska hon vara med och inviga sin egen utställning – fast digitalt.
Annons
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

 

Söndagen den 7 juni är det dags! Då har Prinsessan Estelles Kulturstiftelse sitt allra första officiella evenemang. Det blir en skulpturutställning med Alice Aycock på Kungliga Djurgården i Stockholm – och enligt vad Svensk Damtidning erfar kommer prinsessan Estelle att på ett eller annat sätt att vara med.

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse visar Alice Aycocks skulpturer på Djurgården i Stockholm.
Detta blir den första utställningen som arrangeras i regi av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Invigningen äger rum dagen efter Nationaldagen.

Enligt vad Svensk Dam erfar gör coronaläget att man planerar för en digital invigning, så en video kort sagt. Hovet har dock inga officiella detaljer än så länge.

Födelsedagsbilden på prinsessan Estelle med prins Oscar-
Redo för sin digitala invigning. Prinsessan Estelle går även på detta sätt i sin fina mammas fotspår.
Den amerikanska konstnären Alice Aycock.
Den amerikanska konstnären Alice Aycock.Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.
Annons

73-åriga Alice Aycock har haft stora internationella framgångar sedan tidigt 1970-tal och räknas som en kvinnlig pionjär inom skulptur.På Kungliga Djurgården ska hon visa sex av sina monumentala verk ur serien Turbulence, och detta blir hennes första separatutställning i Skandinavien.

Estelle och hennes kulturstiftelse

Prinsessan Estelle och hennes skola Campus Manilla.
Nästan på hemmaplan. Skulpturerna ska stå runt Folke Bernadottes bro, inte långt från prinsessan Estelles skola Campus Manilla.

Skulpturerna kommer att vara placerade på båda sidor om Djurgårdskanalen, nära Folke Bernadottes bro, och alla som vill kan spana in dem mellan den 7 juni och den 27 september.

Annons
Folke Bernadottes bro.
Folke Bernadottes bro.

– Det är en öppen plats som är lätt att besöka, inga entréavgifter debiteras och det krävs inga förkunskaper. Förhoppningen är att konstupplevelserna ska leda till många oväntade samtal, säger stiftelsens verksamhetsledare Sara Sandström Nilsson.

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse

Prinsessan Estelle ”fick” sin stiftelse lagom till åttaårsdagen i februari, och tanken är att hon med tiden ska bygga vidare på den starka kungliga traditionen att främja kulturlivet i Sverige.

Men än så länge är det förstås mamma Victoria och pappa Daniel som rattar det hela, med hjälp av stiftelsens styrelse och verksamhetsledaren Sara Sandström Nilsson.

Annons
Sara Starkström-Nilsson från Prinsessan Estelles Kulturstiftelse
Sara Starkström-Nilsson med prins Daniel.

Foto: Prinsessan Estelles Kulturstiftelse, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna, TT.

Annons
I annonssamarbete med Dermarome