Prinsessan Estelles förvandling – väcker starka reaktioner!

Prinsessan Estelle Hunden Rio Cavapoo Haga slott Advent 2020

Men hur gick detta till? Prinsessan Estelle får alla att häpna på de nya bilderna från Haga slott.

Rosa? Nej, inte en chans! Den rosa perioden är förbi. Prinsessan Estelle har blivit en supercool åttaåring som gillar mörka färger bättre. Just den här dagen är klänningen skotskrutig, i skogsgrönt och marin eller svart.

De nya bilderna är tagna i familjens vardagsrum på Haga slott, det som brukar kallas biblioteket, och Estelle sitter mycket rak i ryggen i designsoffan, med hunden Rio inom klappavstånd. Och när det sedan var dags för Hagafamiljens hälsning till hela svenska folket, ja då var det hon som fick uppdraget att vara budbäraren – och hon tittar rakt in i kameran:

– Vi vill önska er alla en glad första advent! säger hon i filmen på sitt lite lillgamla sätt.

Men hur gick allt detta till? Det är nog en fråga som kronprinsessan Victoria också ställer sig! Det var ju inte länge sedan prinsessan Estelle var en liten gullig fyraåring. Då var det julen 2016, och hon satt i samma soffa, ja till och med på exakt samma plats, som nu.

Haga 2016: Samma soffhörn och samma Estelle – fast väldigt mycket mindre.

Men där berömda Estelle-rosetten som var hennes egen speciella signum på den tiden, den är ett minne blott. Visst, hon har rosetter nu också – men bara i de hårt flätade flätorna.

Prinsessan Estelle och kungafamiljens coronakris

Estelle mitt i julpysslet, i storköket på Haga slott.

I februari fyller hon nio år och snart får hon sitt andra jullov. Hon går alltså i tvåan på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, och prinsessan Estelle kan – som alla andra – blicka tillbaka på ett år som inte har liknat något annat. Vid ett par tillfällen, senast i förra veckan, var hon tvungen att stanna hemma från skolan, tills det var klart att mamma och pappa inte var coronasmittade. Men i lördags gav doktorerna klartecken och nu är prinsessan Estelle tillbaka i skolbänken igen.

Prinsessan Estelle Advent 2020 Haga slott Julpyssel

Prinsessan Estelle med adventskransen som hon har gjort själv.

LÄS OCKSÅ: Victoria och Estelle dök upp mitt i city – se bilden!

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Estelle – detaljen som avslöjar hennes okända sida

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Kronprinsessan Victoria/Kungliga Hovstaterna, Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna.