Prinsessan Estelles gulliga show: ”Jag får dåndimpen!”

Prinsessan Estelle med sina kompisar i Hagaparken, under Prins Daniels lopp.
Kungafamiljen har bestämt en egen liten teaterapa! Du får inte missa prinsessan Estelles fnissiga show i Hagaparken i dag...
Annons

En heldag med kronprinsessfamiljen i Hagaparken – då blev det kunglig familjefest mitt i myllret av barn. För prinsessan Estelle var det också dags att snöra på sig springskorna. För andra året stod hon på startlinjen med sina två bästisar och alla de andra sjuåringarna för att springa den rätt så långa rundan i Prins Daniels Lopp.

Annons

Det fina var att alla vann och alla fick medalj. Estelle hade nummer 477 på tröjan och när hon gick i mål väntade pappa Daniel med belöningen i blågult band.

Prinsessan Estelle får medalj av prins Daniel efter Prins Daniels Lopp.
”Var det jobbigt? Fick du köra hårt?” sa Daniel.
Annons

Och kolla in den fina björnkramen:

Prinsessan Estelle får en kram av pappa efter Prins Daniels lopp.
Prins Daniel tog emot Estelle med stora famnen.

Kungafamiljens lilla teaterapa

Pappa Daniel hann precis med att säga ”Hej älskling” innan Estelle försvann iväg som en oljad blixt, till sina kompisar. Och det var där som hon bjöd på sin lilla show, med rosiga kinder och ett fnissigt:

– Haha, jag har feber! Jag får dåndimpen!

Annons

Och så skrattade hon ännu mer och tog sig för pannan.

Prinsessan Estelle showade loss under Gen Pep-dagen i Hagaparken.

Vi har en liten kunglig teaterapa, tror jag bestämt!

Prinsessan Estelle med sin bästisar.
Estelle med sin bästisar.

Och ordet dåndimpen var ju lite extra gulligt från en sjuåring, tror ni inte att hon har fått det från mormor Silvia eller farmor Ewa? Eller kanske från Madicken-böckerna, där får de dåndimpen mest hela tiden.

Annons

Prins Daniel om Estelle

Prins Daniel är verkligen en eldsjäl när det gäller barn och rörelse, och med 1500 medaljer att dela ut hade han fullt upp. Men när han vilade armen mellan loppen hann han prata en stund med Svensk Dam.

Prins Daniel blir intervjuad av Helena Wiklund Svensk Damtidning.
Det var en stolt prins Daniel som berättade om sin dotter.

Hur var det att se prinsessan Estelle gå i mål här alldeles nyss?

– Åh men det var jättekul! Det här var ju andra gången hon sprang och det var otroligt kul att se hennes glädje och hur kul hon hade med kompisarna.

Annons

En sån här dag går det ju bra för prinsessan Estelle och alla andra barn att hitta rörelseglädjen. Men en vanlig dag, i vardagen, vad gör man då?

– Hela samhället har ju ett ansvar för att sätta barn i rörelse, men jag tror att mycket är vunnet om vi föräldrar går ut med våra barn, att vi inte blir sittande inomhus. Bor man i stan så kanske man kan gå till en park. Just det här att man försöker komma ut, det tror jag är nyckeln.

Prins Daniel blir intervjuad av Helena Wiklund Svensk Damtidning
Prins Daniel med vår reporter.

Hagafamiljen på cykel

– Du vet, när du och jag växte upp, då satt man ju inte inne! Då var det ju ett straff att inte få gå ut. Och då fanns ju verkligen äventyret utomhus. Men nu har det på något sätt flyttat in. Så få ut barnen, det är mitt råd, så rör de sig! Att både vuxna och barn sitter nio timmar om dagen i snitt är ju ganska sjukt.

Annons

Och vad gör ni i er familj, i den här fantastiska parken? Jag tänkte just på det när jag gick hit, hur underbart ni bor.

– Jamen vi gillar att cykla och gå promenader. Jag är inte så orolig för oss, för vi gillar ju det här. Men det finns ju de som inte har samma stöd och möjligheter.

Kronprinsessan Victoria med prins Oscar i famnen.
Prins Oscar kikade fram över mammas axel.

Kronprinsessan Victoria hade picknick

Så var det dags att vända hemåt – och det sista jag såg innan jag gick var kronprinsessan Victoria som satt med barnen och bästisen Caroline Dinkelspiel och hade picknick på en filt, faktiskt som vilken annan småbarnsmamma som helst.

Annons
Kronprinsessan Victoria i Hagaparken med väninnan Caroline Dinkelspiel och hennes man Peder (till höger).
Victoria med väninnan Caroline Dinkelspiel och hennes man Peder (till höger).

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Prinsessan Estelles gulliga show: ”Jag får dåndimpen!””

 1. Bror skriver: 8 september, 2019

  Måtte hon aldrig förlora, eller tvingas ge upp, den barnsligt äkta glädje som nu strålar om den lilla tronföljerskan.
  Och Oscar tror jag skulle må bra av en försiktig inskolning i en pedagogisk barnteatergrupp under kompetent ledning. Lite mer av “kann sälv” skulle sitta fint.


  1. charlotte skriver: 9 september, 2019

   Bror,
   Håller med dig. Estelle verkar vara ett äkta naturligt barn utan attityder som tyvärr är vanligt även i lägre åldrar. Kungen och Estelle har nog mycket roligt tillsammans. Hon är ju den äldsta av barnbarnen och hon kan lägga nät med morfar.


 2. ancibergfeldt skriver: 8 september, 2019

  Det viktigaste är ju att barnen har
  roligt, samt att alla får medalj!!!


 3. ancibergfeldt skriver: 9 september, 2019

  Bror ; Estelle är en glad tjej med humor som gillar att hålla igång. (Hennes personlighet.) En bra start i livet med föräldrar som bryr sig. Det bär hon med sig hela livet! Oskar behöver tid på sig, det
  är hans personlighet. Lovar att det blir fart på honom också. Vi är alla
  Olika!!! Idag ska allt gå så fort, barn måste få utvecklas i sin takt.


 4. annalotta skriver: 9 september, 2019

  Klokt skrivet, Bror.


 5. eva skriver: 9 september, 2019

  Gullig familj! Bra att de stöder barns och ungdoms motionsbehov men lillprinsen måste lära sig gå – inte sitta på mammas höft. Det är inte bra för mammas rygg och pojken behöver ta sig runt själv.


  1. konsttanten skriver: 9 september, 2019

   eva: Där det är trängsel, bar fler mammor sina barn. Oscar gick själv på lugnare ställen. Mamma Victoria är vältränad, så hennes rygg fixar det.


 6. Mon skriver: 9 september, 2019

  Vad då “teaterapa”? Jag tycker att hon beter sig som vilken glad unge som helst.


 7. Helene skriver: 9 september, 2019

  Trots alla rara kommentarer ang. barnen, önskar jag ge en eloge till Daniel, som verkligen gått in seriöst och gjort Pep så stort, släpper inte taget, överlämnar inte till annan/andra, utan deltar ofta själv med liv o lust. Bra.


 8. Britt-Marie skriver: 9 september, 2019

  Ja, Oscar får tanka trygghet när han behöver. Inget fel i det! Det lyser av kärlek, glädje och trygghet i den familjen! Bra grund att stå på.


  1. josefin skriver: 10 september, 2019

   Oskar “tankar trygghet”(aka sitter i famnen) mest jämt, men glad ser han endast ut vid mycket fà och spridda tillfällen. Inte helt säkert därfor att famnsittandet gör honom glad. Han kanske hellre skulle gà pà sin egen lilla upptäckstfärd, vilket ju verkar OK att göra pà ett barnjippo med Bolibompa


 9. Ingrid skriver: 11 september, 2019

  Förstår inte varför allt ska kretsa kring Estelle, om Daniel sköter det hela kan väl Victoria ägna sig åt Oscar istället för att flänga efter storasyster.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar