Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Estelles gulliga show: ”Jag får dåndimpen!”

08 sep, 2019, 18:10 
Prinsessan Estelle med sina kompisar i Hagaparken, under Prins Daniels lopp.
Kungafamiljen har bestämt en egen liten teaterapa! Du får inte missa prinsessan Estelles fnissiga show i Hagaparken i dag...
Annons

En heldag med kronprinsessfamiljen i Hagaparken – då blev det kunglig familjefest mitt i myllret av barn. För prinsessan Estelle var det också dags att snöra på sig springskorna. För andra året stod hon på startlinjen med sina två bästisar och alla de andra sjuåringarna för att springa den rätt så långa rundan i Prins Daniels Lopp.

Det fina var att alla vann och alla fick medalj. Estelle hade nummer 477 på tröjan och när hon gick i mål väntade pappa Daniel med belöningen i blågult band.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Estelle får medalj av prins Daniel efter Prins Daniels Lopp.
”Var det jobbigt? Fick du köra hårt?” sa Daniel.

Och kolla in den fina björnkramen:

Annons
Prinsessan Estelle får en kram av pappa efter Prins Daniels lopp.
Prins Daniel tog emot Estelle med stora famnen.

Kungafamiljens lilla teaterapa

Pappa Daniel hann precis med att säga ”Hej älskling” innan Estelle försvann iväg som en oljad blixt, till sina kompisar. Och det var där som hon bjöd på sin lilla show, med rosiga kinder och ett fnissigt:

– Haha, jag har feber! Jag får dåndimpen!

Och så skrattade hon ännu mer och tog sig för pannan.

Prinsessan Estelle showade loss under Gen Pep-dagen i Hagaparken.

Vi har en liten kunglig teaterapa, tror jag bestämt!

Annons
Prinsessan Estelle med sin bästisar.
Estelle med sin bästisar.

Och ordet dåndimpen var ju lite extra gulligt från en sjuåring, tror ni inte att hon har fått det från mormor Silvia eller farmor Ewa? Eller kanske från Madicken-böckerna, där får de dåndimpen mest hela tiden.

Prins Daniel om Estelle

Prins Daniel är verkligen en eldsjäl när det gäller barn och rörelse, och med 1500 medaljer att dela ut hade han fullt upp. Men när han vilade armen mellan loppen hann han prata en stund med Svensk Dam.

Prins Daniel blir intervjuad av Helena Wiklund Svensk Damtidning.
Det var en stolt prins Daniel som berättade om sin dotter.

Hur var det att se prinsessan Estelle gå i mål här alldeles nyss?

Annons

– Åh men det var jättekul! Det här var ju andra gången hon sprang och det var otroligt kul att se hennes glädje och hur kul hon hade med kompisarna.

En sån här dag går det ju bra för prinsessan Estelle och alla andra barn att hitta rörelseglädjen. Men en vanlig dag, i vardagen, vad gör man då?

– Hela samhället har ju ett ansvar för att sätta barn i rörelse, men jag tror att mycket är vunnet om vi föräldrar går ut med våra barn, att vi inte blir sittande inomhus. Bor man i stan så kanske man kan gå till en park. Just det här att man försöker komma ut, det tror jag är nyckeln.

Prins Daniel blir intervjuad av Helena Wiklund Svensk Damtidning
Prins Daniel med vår reporter.

Hagafamiljen på cykel

– Du vet, när du och jag växte upp, då satt man ju inte inne! Då var det ju ett straff att inte få gå ut. Och då fanns ju verkligen äventyret utomhus. Men nu har det på något sätt flyttat in. Så få ut barnen, det är mitt råd, så rör de sig! Att både vuxna och barn sitter nio timmar om dagen i snitt är ju ganska sjukt.

Annons

Och vad gör ni i er familj, i den här fantastiska parken? Jag tänkte just på det när jag gick hit, hur underbart ni bor.

– Jamen vi gillar att cykla och gå promenader. Jag är inte så orolig för oss, för vi gillar ju det här. Men det finns ju de som inte har samma stöd och möjligheter.

Kronprinsessan Victoria med prins Oscar i famnen.
Prins Oscar kikade fram över mammas axel.

Kronprinsessan Victoria hade picknick

Så var det dags att vända hemåt – och det sista jag såg innan jag gick var kronprinsessan Victoria som satt med barnen och bästisen Caroline Dinkelspiel och hade picknick på en filt, faktiskt som vilken annan småbarnsmamma som helst.

Kronprinsessan Victoria i Hagaparken med väninnan Caroline Dinkelspiel och hennes man Peder (till höger).
Victoria med väninnan Caroline Dinkelspiel och hennes man Peder (till höger).

Foto: TT.

Annons